M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Formasyon…

Hakan Kutlu ile alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren,deplasman karnesi kötü Denizlispor Gaziantepte.Son on karşılaşmada sadece iki kez kazanan Gaziantep,evinde kaybetmeme alışkanlığını devam ettirmek istiyor.Hayli eksik evsahibi.Kana,Jefferson,Güray,Mirallas ve nedendir bilinmez Djilobodji yok.Dörtlü defans formasyonuna geçen Pinto,defans ağırlıklı bir orta saha tercih etmiş.
İki tarafta kazanmak istiyor. Sen oyununu tercih etmeden uzun toplarla hücum geliştirmek istediler.İlk çeyrekte bol aksiyon,karambollar,fauller ve sık sık çalınan düdükler vardı.Bu bölümde Dicko öyle bir gol kaçırdı ki Pinto’nun başında saç kalmadı.
Gaziantep’te on numara eksikliği hissedildi.Denizlispor Sağal ile sol kanattan hayli zorladı rakip defansı.İkinci çeyrekte orta alan mücadelesi ön plana çıktı.Pozisyon üretilemeyen hücum girişimleri izledik.İsabetsiz paslar ön planda idi.Oyun fauller ve taçlarla sık sık durdu.Denizlispor’da Rodallega,ev sahibinde Maxsim sıkı kontrol altında.
Oyun orta sahada kilitlendiği için hızlı hücum şansı da bulamadı takımlar.Duran toplarda da başarılı değillerdi.İlk bölümde kaleciler rahattı.Bu bölümde Mustafa Yumlu’nun ilk dakika dolmadan çizgiden çıkardığı Dicko’nun kafa şutu dışında beni heyacanlandıran pozisyon olmadı.
İkinci yarı başlarken formasyonda değişikliğe gitti Pinto,üçlüye döndü defansta.Beş dakika dolmadan Özer’in Morais’e tekmesi kırmızılıktı ve Hakem Atilla Karaoğlan’da öyle yaptı.
Değişikler geldi hemen.Hakan Kutlu;Sacko’nun yerine Lopez’i,Pinto’da uyandı orta sahadan Sausa ile Muhammed’i takas etti.Eksik kalınca Denizlispor,Gaziantep oyunun kontrolunu eline geçirdi.Hücum da daha çok gözüktü.
Geldik son yarım saate.Pinto’dan gol için hamleler geldi.Oğuz ve Cenk Şahin oyunda.Olkowski ve hiç gözükmeyen Rashid kenarda.Değişiklikler meyvesin verdi.Son yirmiye girerken,Maxsim’in kullandığı duran topta kafayı vuran Dicko takımını öne geçirdi.
Eksik kalan Denizlispor defansta boşluklar bırakarak bilinsizce hücum etti.Kaleci Günay herzaman olduğu gibi yine başarılı kurtarışları ile gole izin vermedi.Oyuna girişi ile maçın gidişatını değiştiren Muhammed uzatma dakikalarında düşürüldü.Penaltıyı yine kendisi kullandı ama kaleci Cenk kurtardı.Çizgi ihlali nedeni ile tekrarlanan penaltı da Muhammed bu kez farkı iki yaptı.
Kazanma güzel ama bazı konuları da gündeme getirmek gerek.
Elbette maçları formasyon kazanmıyor,oyuncular kazanıyor.Sahaya nasıl dizilirseniz dizilin 11 kişisiniz ve aslolan ne oynadığınız.Ama bence futbolda şöyle basit te bir gerçek var.En iyi diziliş,oyuncu listenizden en iyi verimi aldığınız diziliştir.
Bir hatırlatma yapalım bu arada Pinto’ya.
Djilobodji varsa,O oynamalı.Sade Maxsim’le kazanmak zor.Her halikarda Muhammed’den faydalanmak gerek.Acilen bir 10 numara lazım.Kredi de bitmek üzere…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi