M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Çamaşır ve Güneş

Son iki maçını kazanan Gaziantep Futbol Kulübü Antalya’da. Djilobodji, Mustafa, Sagal, Abdülkadir eksik. Arda ve Hanousek forma şansı buldu. Eksikler, geçen maçın yorgunluğu ve kulübenin katkısı hepimizin merak konusu.

Karşılaşma adeta Furkan’ın gördüğü sarı kartla başladı. Oyunun kontrolünü elinde tutan ev sahibi soldan Güray-Doğukan işbirliği ile atak geliştirmeye çalıştı. Rakibe baskı kurarak hataya zorlayan Gaziantep, top kapmaya çalıştı. Maxsimve Figueiredo ile pozisyon üretmek istedi.

Tempo düşük seyretti. Karşılıklı pas hataları çoğaldı. Ev sahibi hızlı çıkmaya çalıştı. Doğukan’ın pozisyonunda kaleci Günay başarılı oldu ama soldan hızlı çıkan Fredy’i fileleri havalandırdı.

Rakibin orta alandaki pasif oyunu değerlendiren Antalyaspor giderek baskısını artırdı. Üst üste taç ve duran top şansı da buldu. Ama final paslarında başarı yoktu. Kırmızı siyahlılar ise bölge geçişlerini ustalıkla yapmayınca pozisyon üretemedi. Figueiredo’nun şutunu kaleci Leite’nin, kornere çelmesi dışında aklımda kalan aksiyonlarıyok.

İkinci bölüme Ömürcan yerine Veliu ile başladı Erdal Güneş. Fernando’nun Figoeiredo’yamüdahalesine hakem Burak Pakkan’ın sessiz kalması ve meşin yuvarlağın direkten dönmesi ilginç andı. Ev sahibinin skoru koruması içgüdüsü ile oynaması nedeni ile oyunda daha çok etkili  gözüktü Gaziantep. Ama ceza alanı önünde adeta kördüğüm oldular.

Üç hamle birden geldi Nuri Şahin’den son üçte bire girerken. İlk perdeye göre daha etkili idi konuk ekip. Ama uzatma bölümleri hariç kaleciyi rahatsız edemediler. Nuri Şahin’in tüm değişiklik haklarını kullanmasına karşın kulübesi güçlü olmayan Erdal Güneş sadece Mirza ile mukabele edebildi.

Bölük pörçük oynadı Gaziantep. Çok sayıda pas hatası oyuna damga vurdu. Erdal Güneş’le gelen enerji, coşku ve birliktelik yoktu. Eksikler fazlasıyla hissedildi. Kulübeden gelen az sayıdaki oyuncunun katkısı hiç olmadı. Devamlı oynayanlarda ise yorgunluk fazlasıyla hissedildi. Son anlarda kaleci Günay’ın ve Markoviç’in sudan yere kart görüp cezalı duruma düşmeleri de affedilir gibi değil.

Ne diyelim.. Dünkü Güneşle bugünkü çamaşır kurumuyor..!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi