Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Seçimin kalbi Gaziantep’te atacak? - Kimler adaylık için istifa edecek? - Gaziantep’te asayiş olayları şaşırtıyor - Gaziantep FK reklam aracı yapılmasın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs 2023 olarak duyurmasından sonra hareketlilik başladı. Bu bir erken seçim değil ama, tarih değişince aday adayları da hummalı çalışmalarına hız verdiler. Kim aday olacak? kimler istifa edecek? merakla bekliyoruz. Ama, istifa edecek olan bürokratların da kısa sürede hazırlığını yapması gerekiyor. Şöyle bir araştırma yaptığımda yine çok sayıda bürokratın geçici süre istifası söz konusu. Bu illerde ve Ankara’da olacak istifalar. Peki, bu istifa edenler şans bulamazsa, aday olamazlarsa ve listeye giremezlerse ne yapacaklar? Haa, görevlerine geri dönerler ama en azından bu süreçte saflarını belirlemiş olacalar.

Sadece iktidarda bulunan Ak Parti için değil, tüm siyasi partiler için artık aday adayı sayısının çok fazla olacağını tahmin ediyorum. Gaziantep’te mesala Ak Parti il ve ilçe örgütlerinden tutunda, belediyeler, STK’lar ve bürokratların bir çoğunun hazırlık yaptığını söyleyebilirim. Bu hazırlıklar içerisinde tabiki sadece iktidar partisi için değil, diğer partiler içinde adaylıklar sözkonusu. Önümüzdeki Şubat ayı içerisinde bir hareketlilik olacak gibi. Gaziantep biliyorsunuz siyasetin adeta kalesi olmuş durumda. Bakanlar, genel başkanlar ve milletvekillerinin uğrak noktası. O nedenle, seçim startının verileceği yerlerin başında da mutlaka Gaziantep geliyor. Aday adayları hazır olsun.. Bu hareketlilikte kim aday gösterilir bilemiyorum ama, aday sayısının yine bir hayli fazla olmasını bekliyoruz.

SİLAHLI VE SİLAHSIZ SAYISIZ OLAY OLUYOR
Gaziantep’te son yıllara baktığımızda asayiş olayları üzüyor bizleri. Gaziantep Valisi Davut Gül önderliğinde Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma asayiş olaylarına göz açtırmasalarda hemen hemen haber bültenlerine düşen uyuşturucu operasyonu, silahlı olaylar, yaralama, ölüm ve kaza olayları şaşırtıyor bizleri. Şehir ne kadar büyürse o kadar olay sayısı fazla oluyor. Bunun önüne geçmek için bence bir takım önlemlerin de alınması gerekiyor. Bu şehir gerçekten büyük bir şehir olduğu için kaçak alkol ve uyuşturucu gibi operasyonları çok duyar olduk. Burada Emniyet müdürlüğüne gerçekten teşekkür etmek gerekiyor. En azından yapılan operasyonlarla bu olayların önüne geçiliyor. Cinayet olayları veya diğer ölümcül olaylarında biran önce bitmesini diliyorum.

GAZİANTEP FK REKLAM ARACI YAPILMASIN
Birazda spor diyelim.. Bakıyorum başkansız, yönetimsiz bir kulüp için aday olan olana.. Ama bir kaç gün reklam yapıldıktan sonra kayboluyorlar. Gaziantep Futbol Kulübü kimsenin reklam aracı olmamalı. Kimse bu kulübün üzerinden hesap yapmamalı. Gaziantep’in tek futbol takımı. Bu futbol takımının üzerinden reklam yapacaklar gitsin başka yerde kendilerini tanıtsın. Burada yapılan reklamları para verilerek yaptırma şansları yok kimsenin. Sayın Davut Gül bunların önüne geçiyor ama, biran önce başkanın, yönetimin ve teknik direktörün belirlemesi gerekiyor. Aksi halde daha çok reklam yaparlar… Bu kulübü kullanmaya kalkarlar. Kim hak ediyorsa o koltuğa oturmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi