M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Lambanın cini…

Dokuz haftadır kazanamayan Başkansız, Teknik direktörsüz, Moralsiz Gaziantep Futbol Kulübü, son haftaların formda takımı Ankaragücü  deplasmanın da. Yılların kırmızı siyahlısı Erdal Güneş kenarda ve çıkabilecek en iyi kadroyu gönderdi çimene.

Ev sahibi seyircisinin inanılmaz desteği  ile her zaman ki gibi meşin yuvarlağı daha çok sahiplendi. İlk çeyreğe futboldan çok Günay-Taylan mücadelesi damga vurdu. Hakem Mert Güzenge’nin “devam” kararı isabetli görüştü.

Oyunu kendi sahasında kabul eden Gaziantep, Maksim’in girişimleri ve duran toplarla etkili olmaya çalıştı. İkinci çeyrekte orta alan mücadelesi ön plana çıktı. Zaman zaman her iki kalede de pozisyona dönüşmeyen kale önü karambolleri yaşandı. 

İlk perdenin son bölümü ve uzatmaları inanılmaz aksiyonlara sahne oldu. Markoviç’in plasesiniMarlov çizgiden çıkardı. Maxsim’in şutu çataldan döndü. Djilobodji’nin kafa vuruşunu kaleci Gökhan’ın kurtarışı konuk ekip adına şansız analardı. Ali Sowe’in ayaklarından meşin yuvarlağı çalışı Günay adına başarı oldu.

İkinci perde Markoviç’in şutunu kaleci Gökhan’ın kornere çelmesi ile başladı. Ve gizli golcü Djilobodji korneri kafa ile tamamladı, tabela değişti. Bu gol iyi oyunun müjdecisi oldu. Kaleci Gökhan üst üste harika kurtarışlar yaptı. 

Gaziantep’in iyi oyunu önlemek adına Ömer Erdoğan üst üste hamleler yaptı. Ama yeterli olmadı. Gaziantep istekli, arzulu oyununu devam ettirdi. Ankaragücü’nün son anlardaki gol arayışlarında kaptan Günay takımını ayakta tuttu. Tüm takım maçı kazanmak adına olağan üstü gayret sarf etti. Yardımlaşma üst düzeyde idi.Verakibin baskılı oynadığı uzatmalarda FiguiredoVeliu’nun da yardımı ile fileleri sarsarak galibiyeti tescil etti.

Son ayların en iyi oyunu oynadı tüm takım. Bütün oyuncular 5 numara 10 yıldız bir performans sergiledi. Erol Bulut’un “koş kondurmadığı” tescillendi. Lambanın Cini, Erdal Güneş ortaya çıktı ve tüm camiayı sevindirdi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi