M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

BEDRİ’NİN EL FENERİ

ADAMIN BİRİ
Aklıma takıldı TFF Başkanı Mahmut Özgener’i aradım. “Çok uzun yıllardır aynı dünyanın içindeyiz. Hakemlerle bir çay içmedim. İzin verirsen onları yemeğe davet etmek istiyorum” dedim. Mahmut Başkan “Çok iyi düşünmüşsün. MHK başkanını arıyorum,kimiistiyorsan çağır” dedi.
Konuştuğum kimdi, şimdi hatırlamıyorum: ”Abi gidelim ama kıyıda köşede bir yere gidelim. Kimse görmesin” dedi. Şiddetle “Niye.? Maç mı alıyoruz, maç mı satıyoruz. Sohbet edeceğiz. TTF Başkanının onayı var. En görünen yere gideceğiz” diye itiraz ettim.
Özellikle Paper Moon’u seçtim. Bütün futbol dünyası orada. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Süleyman Abay ve birkaç isim daha geldi. Konuştuk, güldük, şakalaştık. Hiç unutmam, Hüseyin Göçek içeri girerken  dönemin Galatasaray kulübü başkanı Adnan Polat ile karşılaştı. Göçek o dönemlerde Galatasaray’ın kara listesinde idi. Polat ile Göçek ayak üstü belki yarım saat konuştular. Uygarca tartıştılar, dostça el sıkıp ayrıldılar. Göçek masaya geldiğinde biz çoktan yemeğe başlamıştık. 
Şimdi bunu durup dururken niye yazdım bilmiyorum. Ama ilişkileri dostluk üzerine kurmak, gerilim üstüne kurmaktan her zaman daha iyidir.  DİYOR..!
 
KARGAYI GÜLDÜRENLER
• Shakira’nın “Dengim değilsin” adlı şarkısı, 24 saat içinde yaklaşık 70 milyon kez izlenerek bir rekora imza attı. Şarkıda Shakira kendisini aldatan eski eşi Pique’ye ve yeni sevgilisine göndermeler var.
• Samuel Eto’o: “Ben size gol sözü vermiyorum. Ama ertesi gün bir “Beyaz” gibi yaşamak isteyen “Siyah” kadar koşacağım” dedi
• Sakinliği ile tanınan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, muhalefet liderine parlemento da cevap verdikten sonra mikrofonu açık unuttu ve muhalefet liderine “Kibirli yavşak “ dedi.
• Ekranın  ve beyaz perdenin sevilen oyuncusu Buğra Gülsoy: “Bazen sonu olmayan deprasyonlarıniçinde kaybediyorum kendimi. Kafamın içinde konuşan bir sürü Buğra var” dedi.
•  Konut satışları 2022 de önceki yıllara benzer bir seviyeyi korudu. Bu yılın rekoru yabancı konut satışlarından geldi. Rusların açık ara alımları ile yabancılara 67 bin 490 adet konut satıldı.
• İflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Bankman-Fried, Bahaba’larda  göz altına alındı. Dolandırıcılıkla suçlanan zanlının 50 yatırımcıya 3.1 milyar dolar borcu var.
• Amerikalı 45 yaşındaki şarkıcı Mariah Carey LasWegas’ta yeni açılan bir gece kulübünde 1 hafta yapacağı program için 1 milyon 280 bin dolar alacak.
• Oyuncu Pınar Altuğ: “İnsanlar mutsuz. Başkalarının mutlu olmasına tahammül edemiyor. İçindeki hırsı dışa vuruyorlar. İnsan küfür yemek için şartları niye zorlar ki.? “ dedi.

TAHTA KUTUDAKİ MEKTUPLAR 
KAPI ÇALAR…
Kapı çalar… Sabahın erken saatlerinde. Açarsınız. Sütçünüzdür gelen. Sütçünün litreliğinden kabınıza dökülen beyazlıkta sabahın güzelliğine kavuşursunuz. Gözünüzde pırıl pırıl bir sabah kahvaltısı canlanır. İçinizden “Bugün kahvaltıyı bahçede yapalım” diye geçirirsiniz.
Kapı çalar… Gelen postacıdır. Kucağında büyükçe bir paket. Uzattığı kağıda imza atarsınız. Daha önceden ısmarladığınız kitaplara kavuşmanın sevincini yaşarsınız. Zaten tatilde olduğunuzdan  bu kitaplaraçok ihtiyacınız vardır. “Artık canım sıkılmayacak” deyip keyiflenirsiniz. En çok merak ettiğinizi alıp şezlonga uzanırsınız. 
Kapı çalar…Kapıya koşarsınız. Yıllardır görmediğiniz bir dost gelmiştir. Sevinirsiniz. Sohbetleriniz saatler boyu  hatta bütün gün sürer. “Yaşamak ne güzel” dersiniz içinizden. Hele böyle dostlar varken.
Kapı çalar… Dürbünden bakarsınız. Kimseyi göremezsiniz. Bir daha çalar. Bakarsınız kimse yok. Tam o sırada bir daha çalınca kapıyı açarsınız. Komşunuzun oğlu, elindeki sopayla zile uzanmakta. Meğer tuzları bitmiş. İçerden tuzu getirirken kendi kendinize söylenirsiniz “Elbette göremem. Keratanın boyu bir metre” Bu küçük hadise neşelendirir ortalığı.
Kapı Çalar… Düşüp bayılacak kadar şaşırırsınız. Askerdeki oğlunuz haber vermeden izne çıkmıştır. “Oğlum benim” diye hasretle kucaklarken, gözyaşlarınızı zapt edemezsiniz. Mutluluğunuz oğlunuzun izni kadar uzar. Kapınızın her çalışında sanki mutluluğa koşmaktasınız. Huzur tüter gözlerinizden. Her sessizlikte kulaklarınız zil sesi arar…
Ve kapı çalmaz…O gün en büyük misafiriniz gelir. Adeta kapıyı kırmıştır. Alıp gider sizi şaşırırsınız. “Niye haber vermedi?” diye içinizden geçirirken: “Doğduğundan beri zile basmaktayım” der. Bir şeyler söylemek istersiniz o an. Ama o andan sonra diliniz dönmez.
Ölüm sessiz sedasız gelivermiştir…!

FUTBOLCULAR HAKEM OLSA…
Futbolu bırakanlar teknik adamlığa yöneliyor. Ülkede binlerce işsiz antrenör var. Çoğu kahve köşelerinde “Okey” e dönüyor. Üstelik iş bulup çalışanın ayağını kaydırmak için olmaz işler yapıyorlar.
Böyle olacağına; TFF futbolu bırakmaya hazırlananları hakemliğe yöneltse, hızlandırılmış kurslarla gereken eğitimi verse, alt liglerde maçlar vererek uygulamaya başlasa  ve öne çıkanları hızla Süper lige adapte etse kötümü olur. 
Neden hiç düşünülmez? Futbol oynayanlardan hakem olursa, sadece kitaba uymaya çalışmazlar, sahadan geldikleri için işin ruhunu da bilirler.
Tabii hakem ücretleri ile yetinebilen olursa..!

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ..!
Spor Tempo Programın da Mustafa Teke, Kenan Yücel ile birlikte Gaziantepspor’un efsane futbolcuları İvan, Beto, Zurita ve Erhan Yüksel’i konuk olarak ağırladık.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi