Gaziantep FK’da tek suçlu Erol Bulut mu?

Son bir haftadır baş döndüren gelişmeler oluyor Gaziantep FK’da.. Geçtik gündüz takibini gece geç saatlere kadar ne olacak? neler olacak? başkan kim? yönetici kim? Erol Bulut kiminle görüştü? gibisinden bir trafik yaşanıyor. Önceki gece yine bir operasyon ve Erol Bulut ile yollar ayrıldı. Tabii yolların ayrıldığını tüm spor kamuoyu bizlerden öğreniyor. Kulüpten ne bir açıklama, ne yetkili bir ağız var. Yönetime girecek olanlar dahi, “Biz sizden takip ediyoruz” diyorlar. Yani Gaziantep FK’da baş belirsiz meydan ıssız olmuş durumda… Bir zamanlar Süper Lig kulüplerine başkan olmak için can atanlar, şimdi bu kulüplerin yanından geçmiyorlar. Neden? işi bilmeyenler kulüpleri bu hale getirdiler.
Gaziantep Futbol Kulübü şu anda 580 milyon TL civarında borç batağında ise bunun sorumlusu Erol Bulut mu? Hayır. Kesinlikle sadece Erol Bulut değil. Bu işi 1.5 yıldır kim götürüyorsa, ister istifa etsinler, ister “Biz yapmadık” desinler. Bu transferlere kim imza attıysa onlarda suçlu. Ama bunlara kim hesap soracak bilemiyorum. Olan benim şehrimin parasına oluyor. Olan Gaziantep ekonomisine oluyor. Yerlisi ve yabancısı herkes parasını deste deste alıp gidiyor ama Gaziantep şehri ekonomik olarak sıkıntı yaşıyor. Yanlış transferler yüzünden borç içindeki Gaziantep FK 1.5 sezonda 14’ü yabancı 29 futbolcu transfer etmiş. Bunları herhalde ben yapmadım. Şimdi herkes Erol Bulut’u suçluyor ama, tek suçlu Erol hoca değil. Buna müsaade eden ve imzayı atanlar, parayı sözleşmeye yazanlarda suçlu. “Biz Erol hoca ile arkadaşız, onunla anlaşır ayrılıyız” diyenler nerede? İşte gerçek sorumlu onlar..

YOLUN AÇIK OLSUN EROL HOCA
Erol Bulut sezona çok iyi başladı. Hatay’da 4’te 4 yaparken “Keşke maçların tamamını Hatay’da oynasak” denildi. Ama sonra parasızlık, iş bilmezlik ve başı boşluk ön plana çıkınca tılsım bozuldu. Kadro düzeni, kadro yetersizliği ve transfer yapamayan Gaziantep FK bugüne gelene kadar dibe vurdu. Sonuçta düşme potasına girdi. Erol Bulut kendince haklı söylemlerde bulundu. “Kadro yetersiz, 13 kişiyle oynuyoruz. Transferde istediklerimizi alamadık. Listenin en sonunda olan isimleri alabildik” diye isyan etti. Tabii, siz lig oynanırken elinizdeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmak zorundasınız. Maalesef Erol hoca bunu yapamadı. 19 hafta geçmiş bu takımın ne oynadığı belli değil. Son görüşmelerde ise, “Bunlar istediklerimi alamadı. Benim kariyerimle oynadılar. Ben paramın son kuruşuna kadar isterim” dediğini öğrendim. Tabi, sözleşmeyi imzalayanlar öyle bir imza atmış ki, Erol hocada mutlaka parasını aldı. Haa, Erol Bulut böyle bir ortamda yapabileceğinin bence en iyisini yaptı. Tabii gidenin arkasından konuşmamak gerekiyor. Erol Bulut artık yok. Başarılar diliyorum.

İSMAİL KARTAL VAKASI
Bu takıma bir kan değişimi gerekiyordu. Erol Bulut artık yıprandı ve takıma verecek hiçbir şeyi kalmamıştı. Sivas maçından sonra kesin gitmesi gerekiyordu. Sağolsun başkansız, yönetimsiz bir kulübe vali Davut Gül sahip çıktı. Erol hoca ile görüştü ve ikna etti. Yönetimde yolları ayırdı. Ama Erol Bulut giderken kim anlaştı, kim görüştü bilmiyorum fakat İsmail Kartal vakası gerçekten bu kulübün başını yakacak. İsmail Kartal iyi insan, hoş insan, dürüst bir teknik adam ama şu anda Gaziantep FK’nın derdine ilaç olacak birisi değil. Bu süreçte hem İsmail Kartal zarar görecek, hemde kulübün kurtuluşu çok zor olacak. Dilerim bizi yanıltsın ama biraz zor gözüküyor. Eğer ki, yeni göreve gelecek olan başkan ve yönetim bu ismi getiriyorsa onlarda İsmail Kartal ile sonucuna katlanmaya hazır olsunlar. Çünkü, bu şehir artık ikinci bir teknik adam vakasını çekemez. Benden söylemesi…
—————————

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi