M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Çoban matı

Kupada tur atlayan Gaziantep Futbol kulübü, yeni başkanın da seçilmesi ile moral buldu. Bu motivasyonla Sivasspor’u ağırladı. Erol Bulut, Furkan’ın yerine Merkel’i tercih etmiş. Kitsiu’daçimende. Sagal cezalı. Sivasspor’da Hakan, Aaron, Robin Yalçın gibi çok sayıda eksik var.
Karşılaşma adeta Kitsiu’nun sarı kartı ile başladı. Oyunun kontrolü ev  sahibinde. Rakibi kendi sahasında kabul eden konuk ekip, rakibin pas hatalarını değerlendirerek Gradel’i defansın arkasına sarkıtmaya çalıştı. Bu taktikle gayet başarılı hücum organizasyonları gerçekleştirdiler.
İkinci çeyrekte Yatabare filleri havalandırırken, Ulvestad ve Erdoğan’ın şutları da direklerde patladı. Ev sahibi takım topla iyi gözükmesine rağmen, orta alandan çıkarken kaptırdıkları toplarla rakibe kontra şansı verdiler. Kanatları kullanamadılar. Ceza sahası civarındaki pas tercihlerinde de başarılı olamadılar. Çok az şut atabildiler, isabet sağlayamadılar. Aklımda kalan bir pozisyon üretemeden ilk bölümü tamamladılar.
Erol Bulut, Ömürcan ve Hanousek ile başladı ikinci perdeye. Fakat yine hızlı çıktı Sivasspor. Kornerden gelen topa Caner vurdu kafayı, fark oldu mu iki. Ben buradan görüyorum, üç metre ötedeki Erol Bulut görmüyor. Gradel bir türlü durdurulamıyor. Üçüncü golü çizgiden önledi Djilobodji.
İki farkı bulan Sivasspor bir türlü hız kesmedi. Günay direnmeye devam etti. Maç tempo kazandı. Top bir o kalede bir öbüründe. Kitsiou ve Maxsimgayretli. Bu gayret Mustafa’ya gol şansı verdi ve fark bire indi.
Son çeyrekte ev sahibi oyunu rakip alana yığdı ama Sivasspor bildiğinden şaşmadı. Günay kurtardı da kurtardı.. Ahmet Musa öyle bir fırsatı dışarı attı ki, şaşırdı herkes. Kalan dakikalarda karşılıklı gayretler gole dönüşmedi. Rıza Çalımbay ve Gradel “Çoban Matı” ile üç puanı aldı gitti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi