Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Hadisi şerifte söyle geçiyor;

Selman-ı Farisi naklediyor.Rasulullah sav Efendimizin huzurundaydik.O'nun sohbetindeydik. Korkunç bir ses işittik.Hepimiz ürperdik. Biz Korkunç bir şey yaşadığımız da Peygamber Efendimize iltica eder aman ya Resûlallah derdik. Efendimiz sav sesin geldiği yöne doğru baktılar.Mealen söyle aktarılır;
Ey bu sesi çıkartan kişi, eğer buraya hayır niyeti ile geldiysen kendini göster.Şer niyeti ile geldiysen şerrinden Allah'a sığınırız,derhal burayı terket buyurdu..Bir müddet sonra sureten bir şey göründü. O kadar korkunçtu ki içimizden keşke sadece sesini işitseymişiz onu görmeseymişiz dedik.Efendimiz kimsin sen tanıt kendini dedi. O filanca cinni aleminden gelen bir elçiyim.Senin ahir zaman Nebisi olduğunu duyduk.Ya bize bir elçi gönder ,yada sen gel dinini bize tebliğ et dedi. Efendimiz sav bir müddet sonra size bir elçi göndereceğim dedi. Ve Hz Ali ile birlikte bir odada yalnız görüştü ve odadan çıkıp beni işaret etti ve sende gideceksin ya Selman dedi..
Senin gözlerini bağlayacağım aynı bineğe bineceksin ve Ali gözünü açana kadar açmayacaksın dedi.Efendimiz bizzat kendi elleriyle gözlerimi bağladı Hz Ali binekteydi önde de o cinni beni de arkalarına oturttu.Yola çıktık yarım saat mi bir gün mü bilemedim ne kadar gittik.Tepelik bir ovaya geldik Ali gözlerimi açtı.Bizi götüren cinni halkını çağırmaya gitti.Hz Ali namaza durdu ben de durdum son oturuşta bir gürültüyle geldiler heryer onlarla doldu.Hz Ali bir taşa çıktı ve..La ilahe illallah Muhammedun Resûlallah deyip tebliğe başladı ve anlattı.Onlar birden öfkeyle Hz Aliye bağırdı sizi burada öldürürüz dediler,ben cok korktum ama Hz Ali gayet sakin bir şekilde elini kaldırdı ve bu dediğimi yaparsanız Allahü Teâla size mühlet verecek kiyamete kadar huzurla yaşarsınız, yok yapmazsanız Allah sizi helak edecek dedi.
Onlar bize doğru yürümeye başlayınca Hz Ali başını eğ ya Selman dedi ve gökyüzü catirdamaya başladı ve gökten  ateş topları yağdı her biri birini vurdu,korkup durdular Hz Ali tekrar taşa çıktı devam etsin mi ,biat edecekmisiniz deyince hepsi tamam ya Ali deyip tek tek biat ettiler.
Hz Ali tekrar gözlerimi bağladı yola çıktık medineye geldik,Rasulullahin yanına girdik Hz Ali Efendimize yine yalnız anlattı ama ben duyuyordum.Sonra Efendimiz dişleri görünene dek tebessüm etti.

Bu korku onlara yeter,buyurdu..

Rabbım Hz Ali yürekli mü'minler olmayı nasib etsin bizlere.


HAYIRLI CUMALAR dilerim 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi