Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Havalimanı polisi’ne özel teşekkür! - 10 Ocak gazeteciler günü mü? - İşçi servisleri kazalara neden oluyor? - Ağaç katliamına kim dur diyecek?

HAVALİMANI POLİSİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR
Geçtiğimiz hafta Gaziantep Havaalanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ödül törenine katılmak için arkadaşım ve Olay Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Raci Dölek’in başına bir hırsızlık olayı geldi. Biliyorsunuz Gaziantep havalimanında yüzlerce özel kamera sistemi var. Bu güvenlik sistemine rağmen ilk geçişte arkadaşımız Raci Dölek, eşyalarını kutuya koyuyor. Kutu güvenlik X-Ray cihazından geçti. Kutudaki eşyalar elbise ve saat ile kemerdi. Kıyafetleri üzerine giyerken saat kutuda kaldı. O sırada açık göz bir kişi elbiseyi giyinceye kadar saati hemen kutudan alarak cebine indirdi. Kameralar net olarak görüyor. Daha sonra ikinci geçişte de saatinin olmadığını fark eden Raci bey, güvenlikçilere durumu anlattı. Ancak ikinci geçişte saat olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine birinci geçişteki güvenlikçilere durumu anlattı. Onlar biraz oyalandığında zaman geçti. Saatin birinci geçişte olduğunu bir türlü öğrenemedi. Ama ne var ki, iyiki Türk polisi varmış. Güvenlikçilere kalan iş tamamıyla Allah’a kalır. Teknik danışman izindeyken açık göz kişi Pegasus uçağına binerek İstanbul’a yol aldı. Bu arada, havalimanı polislerinden Hasip ve Kasım beyin yoğun mücadelesi sonrasında saatin kutudan çalındığı kameralar tarafından geçte olsa tespit edildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında ilgili kişinin üzerinde saat ele geçirildi. Daha sonra da saati arkadaşımız Raci beye teslim ettiler. Bundan dolayı Gaziantep ve Sabiha Gökçen Havaalanı polislerine Raci bey adına çok teşekkür ediyorum. Yine burada birşey daha söylemek istiyorum. Devlet Hava Meydanları Gaziantep Başmüdürü Kemal Daşdan’a da teşekkür ediyorum. Oda iyi bir şekilde ilgilendi. Güvenlikçilerin hatalarının da uyararak gereğini yaptı. Ayrıca, Gaziantep Havalimanı sorumlu başkomiseri Yahya beye ve ekibine de teşekkürü borç biliyorum. Kendilerinden bu olaya gösterdikleri ilgiden dolayı memnuniyeti gösterirken her vatandaşa aynı hassasiyetle davranarak iyi şekilde hizmet veriyorlar. Gaziantep Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuş’a da havaalanında böyle çalışkan ve güçlü bir ekibi görevlendirdiği için teşekkür ediyoruz.

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ VE YILIN YAZAR ÖDÜLÜ
Adı var kendisi yok derler ya; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü yılda bir gün hatırlanıyor. Ama, gazeteci olarak bizler yılın her günü varız. Durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya gayret gösteriyoruz. Herşeye rağmen tüm meslektaşlarımın ve bu işin emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Gazetecileri sadece 10 Ocak’ta bir kahvaltı veya bir yemekle hatırlayan STK’lar, belediyeler bu gazetecilerin her gün var olduklarını unutuyorlar. Küçük hediyelerle günü geçiştiriyorlar. Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anadolu Gazetecilerine verdiği önemi maalesef o şehirdekiler vermiyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin ne kadar önemli bir iş yaptığını her zaman hatırlıyor. Gerek ulusal gazeteciler olsun, gerekse yerel gazeteciler olsun zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı gezilerine bile dahil ediliyorlar. Ama ne hikmetse şehirlerde bu böyle olmuyor. “Benim sosyal medyam var” diye geriye çekiliyolar. Ama şu unutulmasın, bakın seçim süreci geliyor. Bu seçimde bu gazeteciler size lazım olacak. Fakat, sırtını sosyal medyaya dayayan ve umutları sosyal medya olanlar şunu unutuyorlar. Sosyal medya kanunu geliyor. Hemde ağır bir şekilde. İşte bu kanundan sonra gazetecileri önemsemeyenler yarın sosyal medyadan umduklarını bulamayacaklar. Gazeteci bu şehre yön veren, dingil kırılmadan yol gösterendir.. Ama sosyal medya çıktı mertlik bozuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne kadar emekçi gazetecilere ilgi göstersede maalesef şehirlerde bu böyle olmuyor.. Neyse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayacağımız bugün aslında gururlu bir gün yaşıyorum. 2022 yılının en iyi köşe yazarı ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldım. Bu ödül beni çok mutlu etti. Yıllardır bu işe gönül vermiş birisi olarak böyle bir ödülle onurlandırılmam gerek benim adıma gerekse kurumum adına önemli bir ödül oldu. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yılmadan, yorulmadan yola devam diyorum..

İŞÇİ SERVİSLERİ TERÖR ESTİRİYOR
Gaziantep’te son bir aya baktığımızda üzülerek yazdığımız ve takip ettiğimiz işçi ve öğrenci servislerinin kazaları var. Gaziantep’te bir ayda 6 servis kazası olmuş. 50’ye yakın kişi yaralanmış, 3 kişi hayatını kaybetmiş. Bu servis kazalarının önüne bir türlü geçilemiyor. Gaziray faaliyete girdi, hemde ücretsiz olarak taşıma yapıyor ama işçiler yine servislerle taşınıyor. Kazaların büyük bir bölümüne bakıldığında işçilerin vardiye değişiminde yaşanıyor. Sabah 6-7 gibi bir servis, 15-16 gibi başka bir vardiye, gece 10-11 gibi üçüncü vardiye olunca yollar maalesef servislerden geçilmiyor. Üstelik bu saatlerde trafik hem yoğun oluyor hemde bu servisler tehlike saçıyorlar. Geniş caddelerde bile yaşanan servis kazaları yüreğimizi ağzımıza getiriyor. Ekmek parası için işine gücüne giden işçiler maalesef servislerin acele etmesiyle tehlikeli yolculuk yapıyorlar. Buna kim dur diyecek? bunu kim engelleyecek bilmiyorum ama, biran önce servis kazalarının önüne geçmek için ne gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor.

AĞAÇ KATLİAMINA KİM DUR DİYECEK?
Eski huzurevinin yerine herkes bilir. Şu anda şehrin en önemli ve revaçta olan bir bölgesi. Tabii huzurevi buradan kaldırıldıktan sonra buranın arazisine konmaya çalışan çok oldu. Yapılan ihale sonrasında ise bir müteahit buranın ihalesini aldı. Yeşil alan olması bekelinirken gökdelen olacak olan burada maalesef ağaç katliamı oldu. Sayısız ağaç kesildi. Hemde bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ‘Kesilecek ağaçlara yazık olacak. Kesmeyin” demesine rağmen Başkan Şahin’i dahi dinlemeden o kadar ağaç kesildi. Peki soruyorum; Orman Müdürlüğü bu konuda ne diyecek? Gökdelen dikilecek olan bu yerde ağaçlar olmayınca çevre sakinleri nasıl nefes alacak. Buna rağmen kimseyi dinlemeyen müteahit kim merak ediyorum. Bu gücü kimden ve nereden alıyor? dikkatimi çekti.

SİYASETTE İSTİFALAR BEKLENİYOR
2023 yılı seçim yılı olacak. Şimdiden de siyaset kazanı kaynamaya başladı. Bu ay içerisinde istifa eden edene olacak gibi. Gerek İktidar partisinde gerekse muhalefette aday olacak isimlerin istifaları peş peşe bekleniyor. 2023 seçimlerde aday olacakların istifaları bu ay belli olur. Süprpiz çok sayıda istifa bekliyorum. Hemde bu şehrin önemli isimlerinin istifa etmeleri bile sözkonusu. Şimdi isim vermek istemiyorum ama 2023 yılı baya hareketli geçecek. Kimler istifa edecek? kimler aday olacak? bekleyip görelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi