Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Namaz Allah'a ulaştırır. Kulu  beş vakit namazın  dışında daima huzurda tutar. Yüce rıza için içimiz, dışımız, hâlimiz, kâlimiz bir olmalı ki ehl-i sâlât olalım, asıl yurdumuz kıyam, rûku, secde olsun. Zaten neyi reddettiğini bilseydi ınsanoğlu başını secdeden kaldırmazdı. Kulun en ahmagi Allah'a ihtiyaç duymayandir.suni işlerle oyalanmaktadir. Rabbim hidayet nasip etsin. 

Mu'min huzura vardığında günde kırk kere fatiha süresinin yedi ayetini okur.bu ayet yedi tıp insandan bahseder. Ve der ki günde kırk kere tekrar ettiğin bu yedi sınıf insandan hangisi olacaksın karar ver.

Bu yedi insan karekteri;

1.sınıf Besmeleyle işine  başlayan, hamdin gerçek sahibini idrak eden O'nun Rahman ve Rahîm oldugunu iliklerine kadar hissedenler

2.sinif sirati müstakim üzere olan Allahin kendilerine nimet verdigi kimseler onlar gizlenmiştir. Onların kim olduğu kuranda çesitli ayetlerde bildirilmektedir.

3.sınıf yolun muhafızları, şehitler. Biz aslında günde kırk kere fatihayı okuyarak şehitlerin yolunda olduğumuzu beyan ediyoruz. 

4.sınıf islam âlimleri, salih insanlar,arifibillah zatlar

5.sınıf Onlar peyganber varisleri âdeta islam âlemine kan pompalayan kalp gibi görünmeyen ancak varlıkları daima hissedilenler 

6.sınıf Allahın gazaplandigi kimseler

7.sınıf sapan saptıran yoldan çıkan dalalette olanlar.

Biz rahmanın hikmetlerine akillarla idrak edemeyiz bize düşen kur'ana itaat edip , tebliğ etmek.Sunnete sıkı sıkıya sarılmak  hemde ilk yaşandığı hâli gibi ,sahih geleneğiyle .O zamanda yaşar gibi sahabe-i kiram efendilerimizin uyduğu gibi. 


Seyyid Abdulkadir Geylani hazretleri 

Allahın zikri kalbe iyice yerleştiği zaman şeytan ona yaklaşinca,şeytanın yaklaştığı adamın devrildiği gibi devrilir. "Bu şeytana ne oldu diye sorduklarında?Insan çarptı diye cevap verilir. Buyurmuştur...


HAYIRLI CUMALAR dilerim 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi