Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Yeni yıl, yeni sayfa dedik ama! - 2023 seçim yılı olacak!

Öncelikle 2022 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yeni yılın ülkemize, islam alemine, insanlarımıza hayır getirmesini dileyerek başlıyorum yazıma. Tabi, yeni yıl yeni sayfa demek. Bu yeni sayfaya güzelliklerin yazılması dileğiyle. Ama, yeni yıl öyle bir geldi ki, 1 Ocak sabahı uyandığımızda A’dan Z’ye herşeye zam haberleriyle uyandık. Başımızı hangi yöne çevirsek ona zam, buna zam.. Hemde öyle % 10 falan değil. % 100’leri aşan zamlarla karşılaştık. Bunları görüncü tüm vatandaşlar, “Keşke yeni yıl gelmeseydi” demekten kendini alamadı. 1 Ocak geride kaldı ama zamlar birbirini izlemeye devam ediyor. Asgari ücretin yükseldiği, EYT’nin açıklandığı şu günlerde maalesef zamlar tekrar insanların belini büktü. Hele şu harçlar ve vergiler zaten yenilir yutulur değil. Zam haberleri sosyal medyada gündem olurken herkesin hem tepkisini çekti, hemde insanların derin bir offf çekmesine neden oldu. Yani, geçtiğimiz yıl sıkıntılı, ekonomik yönden zor günler geçiren insanlarımız zaten pandemi sonrasında toparlanmak için büyük çaba sarfettiler. Ancak, bugün gelinen noktaya bakıldığında bu 2023 zamları insanların belini ikiye katladı. Şimdi yeni yılın girmesiyle birlikte tahmin ediyorum evlerde hesap kitap yapılmaya başlandı. Sanki, 2023 yılını dört gözle bekleyenler zamları peşine peşine gündeme getirdiler. Sosyal medyada yeni yıl mesajlarının yerini bu kez zam haberleri ve sıra sıra dizilen zamlar aldı. Bunları görünce gerçekten de, “Keşke yeni yıl olmasaydı” demekten kendimizi alamadık..

2023’TE GÜNDEM HAZİRAN SEÇİMLERİ OLACAK
Ekonomi yönünden zor bir yılı geride bırakırken zamlarla girdiğimiz 2023’te sadece A’dan Z’ye herşeye gelen zam değil bu kez Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler çok konuşulacak. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için bende bu ayın sonuna kadar partiler gerekli startı verecektir. Yani, 2023’ü seçim konuşmalarıyla, gündemleriyle ve parti liderlerinin düzenleyeceği mitinglerle geçireceğiz. Fakat, seçim ülkemize ne getirir, ne götürür? bilmiyorum ama şimdiden herkesin merakla beklediği Cumhurbaşkanı kim olacak? Bunun yanında Gaziantep’te ise mevcut milletvekilleri yeniden olacaklar mı? yoksa yerlerine yeni genç isimler mi gelecek? bunlar konuşulmaya başlandı. 2023 Haziran ayında yapılacak olan bu seçimler herşeye gebe gibi gözüküyor. Şimdiden şu olacak, bu olacak demenin hiçbir faydası yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 6’lı masanın adayı kim olacak herkes merak ediyor.

KILIÇDAROĞLU 19 OCAK’TA GELECEK
6’lı masa Cumhurbaşkanı adayını belirlemeye çalışırken, Recep Tayyip Erdoğan karşısında kimi aday gösterecekler merakla beklenirken bu adayın Gaziantep’te açıklanması gündemde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19 Ocak’ta Gaziantep’e geleceği ve burada Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı konuşuluyor. Tabi, kendisi mi aday olacak? yoksa başka biri mi? 19 Ocak’ı merakla bekliyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’unn Gaziantep’e gelecek olması ise bakalım bu şehirde bazı taşları yerinden oynatır mı? bilmiyorum. Fakat, mitinglerin ve görüşme yapılan kişilerin gelecek rotayı bilerleyeceği inancındayım..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi