Araştırma ve inceleme

Gaziantep FK kapanmak ve kayyuma teslim edilmek üzere
Yarın Gaziantep futboluna ve süper lige kilit
1969 yılında profosyonel futbol ve liglerle tanışan Gaziantep futbolu Gaziantepspor'un küme düşe düşe kapatılmasından sonra şimdi çok değil beş sene sonra yeniden bu kez Gaziantep Futbol Kulübüde aynı hikayenin ve yol hikayesinin başında.
1 - Yarın kongre var, ortalıkta ne bir başkan adayı var, nede liste. Kulüp personeli yarınki kongre için salonu hazırladı ama şu ana kadar ne divan, ne diğer kurullar belirlendi. Kimsenin arayıp, sorduğu ne yapıyorsunuz diyen bir allahın kuluda yok. Üstelik bugün Türkiye Kupası maçı var. Pazar günü süper ligte Beşiktaş maçı şu rezalete ve gelinen noktaya bakarmısınız.
2 - Cevdet Akınal ve ekibi ise bizden bu kadar diyor. Çünkü ortada ciddi bir borç sarmalı ve yükü var. Bunu tek başına kaldıracak ve sadece cuma gününe kadar ödenmesi gereken 50 trilyonluk nakit, 50 trilyonluk teminat gerekiyor. Bu yükün altına kimse giremez bu şartlarda.
3 - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Davut Gül çeşitli iş adamları ile temaslarda bulundular. Fakat ne Mahsun Altunkaya, ne Cengiz Şimşek, nede diğer bazı iş adamları kabul etmediler.
4 - Şahin ve Gül Büyükekşi ve Özmen ile görüşüp destek istediler. Müslüm Özmen'in gelip başkan olması için Büyükekşi'den ricacı oldular. Fakat Özmen'in futbol federasyonundaki önemli görevleri ve pozisyonu ayrıca Büyükekşi'yi yarı yolda bırakamam ancak önümüzdeki sezon TFF kongresi var, sonra gelirim deyince oda olmadı.
5 - Cuma gününe kadar teminat ve para yatmazsa üç puan siliniyor. Çünkü kulüp lisansı üç defa ötelendi ve bu kez iş ciddi. Şu ana kadar lisansı alamayan üç takım var. Giresunspor ve Gaziantep FK mali borçları, Kayserispor ise futbolcularına olan borçları nedeniyle sıkıntılı. Onlarda cuma gününe kadar paraları ödemezse üç puanları siliniyor.
6 - Adil Konukoğlu kesinlikle ben bu süreçte yokum ve kimin başkan, yönetici olması beni ilgilendirmiyor. Sadece ben değil aile olarak görevimizi her zaman yaptık. Şampiyonluklar yaşadık, bu şehre kupaları getirdik. Biz misyonumuzu tamamladık artık yeni başkan adayları ve yöneticilerin çıkması lazım.
7 - Şimdilik herkes beklemede yarın ya bir liste çıkacak ve kongre yapılacak, yada kulübün anahtarı valiye yani kayyuma verilecek.
8 - Gözler Erhan Özmen ve Fikret Kileci'de. Gaziantep FK'nın uzun yıllar yönetiminde yer alan bu ikili geçtiğimiz yıl özellikle Erol Bulut ve yaptığı transferlere tepki olarak istifa etmişti. Şimdi gelinen noktada haklılıkları ortaya çıkan bu ikilinin yeniden Gaziantep FK çatısı altına dönmesi için bu gece son bir hamle bekleniyor.
Son olarak ;
Yazık şu anda Türk futbolunun tepe noktasındaki Mehmet Büyükekşi ve Müslüm Özmen'i hediye eden Gaziantep ve Gaziantep FK takımlarının geldiği nokta. Bu şehir futbolda 1969 yılında başaladığı futbol hikayelerinde nice şampiyonluklara, başarılara imza atarken Avrupa'da inanılmaz Roma, Lens, Groningen zaferlerini bu ülkeye ve şehere yaşatırken şimdi ikinci bir şoku kaldıramaz.
Gaziantepin futbol adamları yönetimlerden, kulüpten dışlanırken sadece iş adamı , inşaatcı, müteahhit, siyasetçi, bürokrasinin futbolu getirdiği nokta kapıya kilit.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi