Gaziantep’in futbolda kurtuluş reçetesi! Gaziantepspor faktörü unutulmamalı!

Yarım asırlık çınar yıkılırken, Gaziantepspor yok olurken hepimiz ahlar vahlar çektik.. “Bu kadar borç mu olur?” diyerek belkide A’dan Z’ye herkes bu kulübün yok olmasına gözyumdu.. Ve “İyiki Gaziantep FK var” diyerek teselli bulduk. Çünkü, 3 milyondan fazla nüfusu olan bu şehrin futbolda var olması ve Süper Lig’de yer alması gerekiyordu.. Sağolsun Adil Konukoğlu bir gece taşın altına elini değil, gövdesini koyarak ilk yıl olmasa da ikinci sezon Gaziantep Futbol Kulübü’nü Süper Lig’e çıkardı… Hemde tüm şehri arkasına alarak. Ardından Büyükekşi ve ekibi başarılı bir şekilde bu bayrağı taşıdılar teslim ettiler.. Tabi ki, Büyükekşi ve Müslüm Özmen ikilisine Mahsum Altunkaya eşlik ederken bu kulüp Süper Lig’de adından bahsettirdi. Sonra nemi oldu?
Geçen yıl ve bu sezon yapılan transfer hataları sıkıntıları da beraberinde getirdi.. Siz bir profesyonel futbol kulübünde, peynirde, zeytinde, yoğurtta, ette, sütte aklınıza gelen herşeyde hata yapabilirsiniz ama, transferde hata yapma lüksünüz yok.. Gaziantep Futbol Kulübü maalesef son yıllarda yapılan transferlerin kurbanı oldu. Sayısız yabancı transferi bu kulübe külfet oldu. Bununla birlikte döviz kurunun inanılmaz yükselişi, yayıncı kuruluşun musluğu kısması Gaziantep FK gibi bir çok takımı da sıkıntıya sürükledi. Siz ayağınızı yorganınıza göre uzatmazsanız bugün yaşanan ekonomik sıkıntıları mutlaka yaşarsınız. Transfer öyle bir şey ki, bıçağın keskin tarafı gibi. Eh.. Alt yapınız yok, scout ekibiniz yok, izlenen bir futbolcu yok. O zaman teknik direktöre ve menejerlere teslim olursunuz.. Olursanızda sonuç kaçınılmaz oluyor..
Gelelim asıl meseleye.. Adil Konukoğlu isminin olduğu yerde tüm şehir kenetlendi. 10 binler Bursa, İstanbul gibi deplasmanlara akın ettiler. Takımlarına sahip çıktılar. Neden? güvendikleri, bildikleri ve bu şehrin önemli siması vardı kulübün başında. Fakat bugün gelinen noktada bin veya bilemedik 2 bin kişiye futbol oynuyor bu takım. Neden? “Benim takımım” diyemedi Gaziantepliler.. Bunu yapmak için takımın başarılı olmaktan başka şansı yoktu. Ama son 9 maça bakıldığında maalesef bunu da göremedik.
Neyse; sonuçlar gelip geçicidir. Ama bir gerçek var bu şehrin kanayan yarası Gaziantepspor.
Gaziantep sevgisini bu şehirden kimsenin silme şansı, yok etme şansı ve kalplerden söküp atma şansı yok. Değil Gaziantep FK, bir çok kulüpte olsa yine herkesin Gaziantepspor aşkı bir başkadır. Çünkü, herkesin az veya çok Gaziantepsporla bir anısı var. Bunu silmek ve yıkmak öyle kolay olmaz.
Bakın önümüzde 2023 seçimleri var. Bu seçimlerde Gazianteplinin gönlünü almak için, spor sevgisini aşılamak için harekete geçme zamanı geldi ve geçti bile.. Gaziantepspor şu anda hiçbir kulvarda yok. Olması gerekir mi? neden olmasın? Bu şehirde Gaziantepspor kilidini açmak gerekiyor. Gaziantepspor’un kapısını açarak 2. amatör küme dahi olsa yaşatmak gerekiyor. Bu kiliti açacak isim belli. Mutlu Özpineci.. Mutlu bey, Gaziantepspor’un geçmişini, geleceğini, neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyor. Onun için, Gaziantep’te spor aşkını ve futbol sevgisini yeniden kazandırmak istiyorsak bu kilidi açacak isimlerle görüş birliğine varılması gerekiyor. Gaziantep Futbol Kulübü bizim için değerli bir kulüp. Bu takımımız Süper Lig’de olsun, ama Gaziantepspor aşkını da unutmayın.. Gazianteplinin sevdası olan ve 1969 yılında kurulan yarım asırlık çınarı yaşatmanın yollarını bulalım.. Benden sadece bir öneri… Kurtuluş reçetesi belli. Bu reçeteyi kullanırlar veya kullanmazlar bilemem.. Yoksa bu şehrin futbola geri dönmesi çok zor olacak gibi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi