Milli maç Diyarbakır ve Gaziantep

Çarşamba günü spor Tempo ekibi ve kadim dostumuz Çetin Katırcıoğlugil ile birlikte Diyarbakır 'daydık. Önce TRT ziyareti ve orada canlı yayın, sonrasında Diyarbakır tarihini resmeden Dağkapı , Surlar, keçi burcu, ulu cami gezisi. Diyarbakır 'da gaydaları çalan etekli İskoçları görmek harika bir duygu. Diyarbakırı misafirperverliğini anlatmaya zaten gerek yok. Ama turizm açısından şehircilik açısından inanılmaz mesafe kaydedilmiş. Geniş bulvarlar batıda gördüğünüz her türlü restoran, mağaza hepsi mevcut. Yaşam eskiden gündüz bitimi evlere giderken şimdi gece başlıyor. Turizm, öğrenciler, aileler Diyarbakır caddelerinde cıvıl cıvıl.
Gelelim maça;
İlk kez Diyarbakır ve Doğu 'daki bir şehire milli takım gelmiş. Milanlı Hakan Çalhanoğlu, Feyenordlu Orkun Kökçü, Dortmundlu Salih Özcan ve diğerleri. Hep birlikte istiklal marşı, hep birlikte defans, hep birlikte hücum ve hep birlikte Arda Güler ile Türkiye tezahüratları ile galibiyeti kutlamak.
Tarihe tanıklık ettiğimiz için mutlu ve gururluyum. Şimdi daha coşkulu ve destek için sıra Gaziantep ve bölge illerimizde. Bir teşekkürde bu maçları bolgemize alan Gaziantepli Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yardımcısı Müslüm Özmen'e. Altı ayda inanılmaz işlere imza attılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi