Altyapı herşeyden önemliymiş

Gaziantep’te sağanak yağış hayatı felç etti. Gaziantep ve ilçelerinde sağanak yağışla birlikte istenmeyen manzaralar yaşandı. Aşırı yağışlar sonrası kanallarda biriken tüm sular logarlardan dışarı çıktı. Bodrum katlarında bulunan ev, işyeri ve garajlar adeta havuza döndü. Milyonlarca lira harcanıp yapılan altyapıların kışa hazır olmadığı görüldü. Yerel yönetimde bulunan yetkililerin önümüzdeki günlerde şehrin aynı manzaralarla karşılaşmaması için bir proje üretmesi gerekmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gaziantep için uyarı nitelikli hava durumu tahminlerini yayınlamasıyla yağışların akşam sağanak şekilde olacağı ve sel gibi olaylara karşı hazırlıklı olunması gerektiği açıklanmasına karşın kimse tedbir almadı veya alamadı. Birçok bölgede sel olayları yaşanırken, tarihi ipek yolunda sürücüler zor anlar yaşandı. Alt geçitlerden geçmek adeta imkânsızdı, araçlar yer yer bir metreyi bulan yağmur sularında araçlarıyla gidemedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gaski ekipleri tıkanan yerlerin açılması için gerekli müdahaleleri yaptılar ancak yüzlerce noktadan ihbar gelince yetişmek zaman açısından zor olmuştu. Özellikle bodrum katlarında ikamet eden vatandaşların evlerindeki suların tahliyesi uzun zaman almaktaydı.
Yağışlar çiftçilerin yüzünü güldürdü
Gaziantep’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkilese de çiftçilerin yüzünü güldürdü. Özellikle zeytin hasadı döneminde yağan yağmur bir nebze de olsa yüzleri güldürdü. Yağışların kış aylarında da yeterli miktarda olması halinde ekinlerde bu yıl bereketli bir yıl olacağı düşünülüyor. Kuraklık tüm dünyayı etkilerken tahıl krizlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyordu. Önümüzdeki aylarda yağışların artmasıyla 2023 yılına umutla girebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Şen Arşivi