Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Başkanlar Gaziantep’te moral buldu - 16 Kasım’da Kılıçdaroğlu geliyor - Asım Güzelbey sahneye indi

BAŞKANLAR GAZİANTEP’TE MORAL BULDU

Aslında hafta sonları artık Gaziantep için siyasi yoğunlukta geçiyor.. Önceki hafta Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan buradaydı, bu hafta sonu ise Ak Partili belediye başkanlarının çıkarması oldu. Ak Partili Belediye başkanları istişare toplantısı için Gaziantep’i tercih ettiler. Hem Belediyeler Birliği Başkanı hemde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in organize ettiği bu toplantıda icraatlar, yapılanlar, yapılacaklar ve özellikle bence seçim gündeme geldi.. Başkanlar iki gün boyunca dolu dolu bir gün geçirdiler. Bu demek oluyor ki; Gaziantep artık siyasetin kalesi gibi. Çünkü, Gaziantep’te gün geçmiyor ki yeni bir siyasetçi gelsin, miting, toplantı, STK toplantıları ve istişare toplantıları yapılsın. Aylardır bakanlar, milletvekilleri ve siyasetçilerin uğrak noktası haline gelen Gaziantep’te umuyorum Ak Partili belediye başkanları da buradan mutlu ayrılmıştır. Misafirperver olan Gaziantep, belediye başkanlarını da en iyi şekilde ağırladı..

16 KASIM’DA KILIÇDAROĞLU GELİYOR

Dedim ya; siyasilerin uğrak noktası haline geldi Gaziantep.. Ak Partili belediye başkanlarından, bakanlarından sonra şimdi gözler ana muhalefet partisi CHP’de.. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Kasım’da yani yarın Gaziantep’te olacak.. Sayın Kılıçdaroğlu, burada işadamları, STK yöneticileri, parti teşkilatı ve bir çok önemli sima ile bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’da Gaziantep’te seçimin nabzını tutacak ve ona göre hareket edecek. Aslında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ana konu başlıklarından biriside Bölge Koordinatörlüğü verilen Celal Doğan’ın durumu ve Celal beyin oğlu Barış Doğan’ın durumu… CHP teşkilatlarında konuşulan Barış Doğan ismi aslında gündemde bile yok. Barış’ın da böyle bir hedefi veya milletvekili olma aşkının olduğunu düşünmüyorum. Celal Doğan isminin olduğu yerde başka isim düşünemiyorum. Tahmin ediyorum Kılıçdaroğlu’nun da kararı bu yönde.. Celal Doğan DSP’den milletvekili adayı olduğunda % 26 civarında oy aldı. Buda üç milletvekilliğine tekabül ediyor. Bu şansı Kılıçdaroğlu’nun kullanacağına ve değerlendireceğine inanıyorum. Barış Doğan’a böyle bir şans verilir mi bilmiyorum ama, Kılıçdaroğlu’nun da Celal Doğan konusunda kararlı olduğunu tahmin ediyorum.

ASIM GÜZELBEY SAHNEYE İNDİ

İki dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra siyasetten uzak kalan ama sürprizleri seven birisi Asım Güzelbey.. Bir kaç gündür takip ediyorum gerek sosyal medyada, gerekse bazı gazetelerde demeçleri var. Ve buna da diyorum ki; Asım Güzelbey artık sahneye indi ve siyasete dönüyor. Tabi şu ana kadar önemli projeleri oldu ve bu projeleri hem gizli tuttu, hemde gerçekleştirdi. Şu anda sorsanız “Aday olmayacağım” der ama sürpriz yapar mı yapar. Bir kez hata yaptı oda Ak Parti’den milletvekili adayı oldu ve olmaması gerekiyordu. Ama, bu konuda sayın Güzelbey, eski bakan Abdülhamit Gül beyi suçluyor. Gül bu konuda “Kararı ben değil sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verir” diyerek nokta koysada Asım Güzelbey, milletvekilliği konusunda böyle bir hataya düşmüştü. Güzelbey’in yakın arkadaşları ve iyi bir dostlukları bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Menderes Türel’in, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Yusuf Ziya Yılmaz gibi isimlerin İyi Parti yolunda olduğunu tahmin edebiliyoruz. Ama siyasette yok dönen var olur, var denen yok olur… Onun için Asım Güzelbey’in yaptığı genel açıklamalarda siyasette var kokusu ağır basıyor gibi… Sayın Güzelbey’in yine bir sürpriz yapacağı inancındayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi