M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Beş numara on yıldız

Sonbahar yağmuru savurdu,beş maçtır kazanamayan Gaziantep Futbol Kulübü’nün peşinden Konya’dayız.Defansın göbeği;Djilibodji,Ertuğrul ve hücumun kanatsız serçesi Eskihallaç Mustafa evde kaldı.Arda ve Abdülkadir şans buldu.

Konyaspor rakip alanda daha çok gözüktü.Fakatpozisyon üretemedi maçın başlarında.Oyun sık sık faullerle kesildi.Kımızı siyahlılar ise öncelikle rakibin hızını kesme gayreti içinde idi.

Ev sahibi baskıyı artırdı ama tempo da devamlılık ve artış sağlayamadı.Yakaladıları pozisyonlarda ise kaleci Günay yaptığı üst üste kurtarışlarla skoru dengede tuttu.Konuk ekip meşin yuvarlağı zor kazanıp çabuk kaybetmeye devam edince oyunun kontrolü hep rakipte kaldı.

İlk bölümün sonlarında hakem Çağdaş Altay;Sagal’ınMıchalak’a yaptığı nizami şarjını penaltı olarak değerlendirdi.Yanlış kararı kaleci Günay Guılherme’ninvuruşunu kurtararak düzeltti.

Hakem ikinci yarının başında yine hepimizi şaşkına çevirdi.Bytyqı’nin vuruşu Arda’ya çarpıp filelere gitti.Gol verdi hakem,ama VAR elle oynama diye iptal etti.Varan iki.

Oyun akışı iki takım açısından da başladığı gibi devam etti.Ve oyun hep evsahibinin kontrolünde oldu.Gaziantep sadece karşılama ve rakibin pas hataları ile kontra peşinde.Fauller giderek arttı,iki takım içinde sarı kartlar havada uçuştu.Erol Bulut;önceMarkoviç,sonra da Merkel ve Hanousek’i taze güç olarak oyuna aldı.Ama değişen bir şey olmadı.

Hani meşhur tekerlemedir “atamayan atarlar” diye.Aynen öyle oldu.Maçın başından beri ısrarla kovaladığı fırsatı Maxsim değerlendirdi,önce korner kazandırdı,kendi kullandı ve genç Arda kafa ile bitime beş kala ağları havalandırdı.

Uzatmalar dahil ev sahibi olağan üstü çaba sarf etti skoru dengelemek için.Fakat imkansızdı.Çünkü kırmızı siyahlı futbolcular golün de verdiği moralle olağan üstü bir takımdaşlık ve savunma gösterdiler.Böylelikle beş hafta sonra üç puanla tanıştılar hem de deplasmanda.

Çok mu iyi oynadı Gaziantep F.Kulübü? “Evet” demek imkansız.Beş numara on yıldız oynayan kaleci Günay olmasa sonuç ne olurdu,düşünmek bile istemem.

İyi savundular,eksikleri aratmadılar ve fırsatı değerlendirdiler.Kötü oynarken de kazanabilmek de güzel ama…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi