M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Ahh.. O okulda bende olsaydım..!

Spor Tempo ekibi olarak Kamil Ocak Spor Lisesini ziyaret ettik. Okul müdürü Erkan Çolak’la doyurucu bir sohbet oldu. Erkan Çolak’ı tanırmısınız bilmem.. Şık giyimli, güler yüzlü, sempatik ve sportmen biri. Yirmi senedir Gaziantep’te yaşadığı için herkesin hemşehri sandığı, 72 Trabzon doğumlu bir beden eğitimi öğretmeni. Yurt dışı dahil akademik kariyer sahibi. Maarif camiasında çeşitli görevlerde bulunmuş ve Şahinbey Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü sonrası,2021-22 öğrenimi yılında faaliyete geçen okulun müdürlünü yapıyor. Hani derler ya.. Okul ve müdür “Cuk”oturmuş. Daha okulun kapısından adımızı atar atmaz, pozitif bir enerji sardı sarmaladı hepimizi. Okulun girişindeki Kamil Ocak bakanımızın 40 yıllık tablosu ile hayli duygulandık. Önce sohbet ettik. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Yalçınoğulları’da aramıza katıldı.
Okulda yetenek sınavı ile alınmış 158 öğrenci var. Tanıştık çoğu ile. Pırıl pırıl gençler. Duruşları, konuşmaları ve davranışları genç kuşakla ilgili umutlarımızı daha da artırdık. Okulda hemen her branşta öğrenci var. İlk etapta hentbol ve Voleybol hedef seçilmiş. Sınıftaki eğitimden sonra saha ve salonlarda idman başlıyor.
Tenis kortu, çim futbol sahası, kapalı salonu, Kütüphanesi, Konferans salonu, öğrencilerin öğle yemeği yediği yemekhanesi, kafeteryası, dinlenme odaları ve pırıl pırıl sınıfları ile imrenilecek bir eğitim yuvası olmuş Kamil Ocak Spor Lisesi. Öğretmenlerle de tanıştık tabii ki. Hepsi de istekli, arzulu ve öğrencilerde bir fark yaratma çabası içinde idi. Okul Aile Birliği başkanın da aynı şevk ve heyacan içinde olması şaşırttı ama sevindirdi bizi. Okul müdürü ve eğitim kadrosunun sevgisi ve heyecanı öğrencileri de sarıp sarmalamış. Mutluluk ve azim yüzlerinden ve seslerinden fışkırıyordu. İnanıyorum ki önümüzdeki öğretim yıllarında Kamil Ocak Spor Lisesi’ne çok daha fazla talep olacak,başarıları kent dışına da taşacak. Erkan Çolak ve ekibi ile vedalaşırken; “Ahh.. Bende o okulda öğrenci olsaydım..”diye iç geçirmeden duramadım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi