M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Cırcır Böceği

Milli maç arasında Gaziantep Futbol Kulübü’nün gündemi sadece ödemelerdi. Bu atmosferde gitti takım İstanbul’a Kasımpaşa karşılaşması için. Erol Bulut sürpriz yaptı, Tosca ve Pekhart tercihi ile.

İki takımda tedbirli başladı oyuna. İlk fırsatta takım halinde topun gerisine geçtiler. Rakibin pas hatalarından faydalanıp hızlı çıkma girişimleri denediler. Ev sahibinde Hajradinoviç, Gaziantep’te Maxim oyun kurmaya çalıştı. İlk çeyrek biterken Kaleci Günay ve Kitsiou’nun gayreti ile tabela değişmedi.

Kasımpaşa rakip alanda giderek daha çok süre aldı. Solda Celina, sağda Faal kanatları iyi kullandı, üstelik iki bekin ileri çıkmasına da izin vermediler. İki takımda çok az şut üretebildi. Mücadele Gaziantep ceza sahası önünde devam etti hep. Kaleci Ertuğrul çok rahat.

İlk perdenin son bölümünde de Kasımpaşa sahanın tek hakimi idi. Kırmızı siyahlılar; rakibi takip etmekten, ha bire geriye pas yapmaktan başka bir şey yapamadı değil yapmadı. Uzatmalarda Hakem Zorbay Küçük’ün ev sahibi takım lehine verdiği penaltı VAR’dan döndü.

İkinci bölüm adeta Bahoken’in şutunu kaleci Günay’ın kurtarışı ile açıldı. Savunmadan çıkarken kaybedilen topla, ev sahibinin ısrarla, arzu ve istekle devamlı aradığı ve hak ettiği golü, bom boş kalan Celina’nın şutu ile buldu. Günay ne yapsın kardeşim..!

Gol değişikliğe mecbur kıldı Erol Bulut’u .Geçte olsa Abdülkadir ve Figueiredo oyunda. Sahada konuk ekip  adına değişen bir şey olmadı. Kasımpaşa karşılaşmanın başından beri oynadığı kollektif oyunu artırarak devam ettirdi. Konuk ekip faullere sığındı. Topa sahip olma ve onu olumlu kullanma konusunda rakibin çok çok gerisinde kaldılar.

Kırmızı siyahlılarda topa sahip olma şansı bulanlar ya geriye pas yaptı yada “benden gitsin” diye uzun oynadı. Erol Bulut’ta pes etti; Sagal’ı yanına alıp Veliu’yu, yetmedi Mirza ve H.İbrahim’i gönderdi içeri. Ama nafile çaba. Çünkü kırmızı siyahlı futbolcular isteksiz ve vurdumduymazdı. Ve karşılaşma tek golle sonuçlandı.

Uzun sözün kısası Gaziantep Futbol Kulübü’nün bu oyunu Cırcır Böceğinin Kemanı gibiydi. Ne oynayan ne seyreden bir şey anlamadı. Ödemeler aksamış olabilir be kardeşim, birazcık onur beyler..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi