Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gastroantep’ten geriye kalanlar - Kuyumcular festival kurbanı - Bu lig bu hakemlerle bitmez

GASTROANTEP’TEN GERİYE KALANLAR

GastroAntep Festivali hem coşkulu, hem görkemli, hemde bakanlı geçti… Cıvıl cıvıl bir festival yaşadık. Gaziantep’lilerin de böyle bir güne ihtiyacı vardı. Vatandaşlarımız da hem eğlendiler hemde gönüllerince vakit geçirdiler. Bakanların da büyük ilgi göstermesi aslında iyi oldu. Gaziantep’e verilen değer bir kez daha ön plana çıktı. Emeği geçenlere teşekkür etmek gerekiyor. Buraya kadar çok güzel.
Ama; organizasyon planlanırken, bu festivalin planları yapılırken acaba trafik ne olur? yollar müsait mi? sorusunu kendi kendilerine sordular mı? Festivalin olması gayet normal ve bu şehrin değerlerinin de gündeme gelmesi için yapılan anlamlı bir festival. Fakat yeri hiçte uygun değil. Bu yıl yapılan festivale ilginin daha büyük olduğu bir gerçek. Ama, yapıldığı ve düzenlediği yere ulaşmak, ulaştığında aracını park edecek yer bulmak, trafiğin hareketli olduğu bir bölge olmasından dolayı yayaların tehlikeye atılması gibi sorunlar çıktı. Siz öyle bir organizasyon yapıyorsanız daha geniş çaplı düşünmek gerekiyor. Bu yıl organizasyonda yer alan görevlilerin bu festivaldan ders çıkarmasını diliyorum. Çünkü, Gaziantep artık büyük bir şehir. Her geçen gün nüfusu artan ve araç trafiği yoğunlaşan bir şehir. Bu şehirde böyle büyük bir festival düzenleniyorsa üstelik her akşam ünlü sanatçılar konser veriyorsa mutlaka kalabalık olacaktır. Bu kalabalığı kaldıracak bir bölgeninde ayarlanması gerektiği inancındayım. Hemde şehir içi traiğini rahatlatmak gerekiyor. 3 gün boyunca insanlar şehir trafiğinin yoğunluğundan ve araçlarıyla ulaşım zorluğu yaşadığından şikayetçi oldular. Dilerim gelecek yıl daha tedbirli davranılır…

KUYUMCULAR FESTİVAL KURBANI

Gaziantep, GastroAntep festivalini doyasıya kutlarken bir yandan da kuyumcular için fuar düzenlendi. Fakat bu fuar güme gitti. Kuyumcular umduklarını bulamadılar. Her yıl Gaziantep’te Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından katılımcının olduğu Altın, Mücevher ve Gümü Fuarı bu yıl geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. Fakat, bu fuar Gastroantep festivalinin gölgesinde kaldı. Belkide çoğun insan Gaziantep’te bu hafta sonu altın fuarının olduğunu bile bilmiyordu. O nedenle; kuyumcular festivalin kurbanı olurken o kadar emek, o kadar masraf güme gitti. Yani Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen altın, mücevher ve gümüş fuarında sadece körler, sağırlır, birbirini ağırlar gibi oldu. Kuyumcular kendi arasında bir fuar gerçekleştirmiş oldu. Bu fuarın festivalle aynı tarihe denk getirilmesi ne kadar acı bir gerçek. Bu tarihleri acaba takip etmediler mi? Gastroantep festivalinin olduğu bir tarihte böyle önemli bir fuarı düzenlemek ne kadar doğru? Yazık oldu.

BU LİG BU HAKEMLERLE BİTMEZ

Yıllarca sporun içerisinde yer aldım… Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı’nı yaptım. (şu andaki Gaziantep FK) 2004-2005 sezonunda rekor gol atarak bu takımı şampiyonluğa taşıdık. Türkiye’nin hatta dünyanın örnek aldığı bir şampiyonluktu. Şampiyon olduktan sonra ne stada gittim, ne maçlara. Ama maçları televizyondan izlemeye devam ediyorum. Pazar günü önce Trabzonspor-Gaziantep FK maçını, ardından Fenerbahçe-Alanyaspor maçlarını izledim. Bu ne rezalet? Her iki maçta yaşanan hakem hataları, hakemlerin eyyamcılığı karşısında inanın “İyiki stada gitmiyorum” dedim kendi kendime. Trabzonspor karşısında lime lime edilen bir Gaziantep vardı. Hakem ince ince doğradı Gaziantep Futbol Kulübü’nü.. Haa Gaziantep çokmu iyiydi? hayır onlarda rezildi. Ama, hakemlerin kararlı bir şekilde geldikleri, bu maçı Trabzon’a verme gibi bir görüntü sergilemeleri şaşırttı beni. Bu hakemlere kim dur diyecek bilmiyorum ama, Türk futbolunun sistemi böylemi yürüyor çözemedim. Maç 2-2 bitecek derken ceza sahasında Jevtovic’e yapılan faula rağmen Trabzonspor’un 3. golünü veren Mete Kalkavan çok ayıp etti. Sırf büyük bir takım maçı kazansın diye kendi adına bile zarar verdi. Akşam oldu Fenerbahçe-Alanya maçına bakıyorum, maçtan çok, takımların mücadelesinden çok hakemler konuşuluyor. O maçtada büyük hatalar yapılıyor. Ayıp be.. Anadolu takımlarının hakkını bu kadar yemeyin. TFF’nin yeni başkanı Gaziantepli ve anadolu takımının sorunlarını çok iyi biliyor. Biran önce bu MHK konusunda gerekeni yapmalı. Yoksa, bu gidişle bu lig bitmez.. Bu kadar emeğe, bu kadar harcamalara yazık. Gaziantep FK’nın emeklerine yazık.. Üzüldüm..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi