M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Ali Babanın çiftliği

Müjdeler olsun ki transfer yaz sezonu bitti. Gerçekten inanılmaz harketli geçti. Sanki Sindirella masalı. İnen uçaklar, son dakika transferleri,geçen yıl yıldız olacak denilenlerin başka kulüplere sudan ucuz gönderilmeleri, 19 luk oyuncuların en pahalı transferler olması.. Daha neler neler… 32 kısım tekmili birden gerçekleşti. Hayırlı olsun Türk Futboluna.
Rakamları şöyle göz bir attım hafta sonu. 19 kulüp var Süper Ligde; Kayserispor’un transfer tahtası kapalı, 18 kulüp;55 ülke pasaportlu 137 yabancı dahil 243 futbolcuyu bünyesine katmış. Çoğunda gelen kadar giden var. Hatta 25 gönderip 20 alan var. Süper lig adeta otobüs terminaline dönmüş. Gelenler.. gidenler.. Ohh mis..!
Dedim bir de şu kulüblerin borç durumuna bakayım. Faltaşı gibi açıldı gözlerim. 4 Büyük kulübün 17 milyar borcu var.En borçlusu 6.2 milyarla Fenerbahçe. Hemen hepsinin gelirlerinin 4 katı borç var. KAP bildirim yapmayan kulüblerin ki kapalı kutu. Ama tahmin etmek zor değil, hepsi el açacak durumda. Spor kulübü değil Ali Babanın çiftliği.
İşte Kayseri, Malatya, Erzurum, Altay, Denizli,
Bursa …ve diğerleri.
Gelelim Gaziantep Futbol Kulübüne. Geçen yılda kulübün başında aynı başkan ve aynı teknik adam vardı. Onlarla futbolcu gönderildi. Yıldız olacak denilen genç yetenekler de dahil 14-15 oyuncu alındı. Yeni bir teknik direktörün kendi takımını kurması doğal dedik, sineye çektik. Sezon boyu çekilen sıkıntılar balık hafızalıların dışında herkesin aklında.
Gelelim bu yıla.. Beşi yabancı 14 futbolcu katıldı kadroya, ki birkaç daha da isteniyordu. Geçen yıl büyük heveslerle alınan 15 oyuncu da abbas yolcu. Hareketliliğe bakar mısınsız… Kulübün parası yağma hasanın böreği. Harca babam harca.. Cebinden çıkyor. Hesap veren yok.. hesap soran yok. Genel kurullar zaten hadi eller havaya..!
Anlaşılan Gaziantepspor örneğinden yeterince ders alınmamış. Bu çeşmenin suyu hep böyle akar zannediliyor. Sular kesilmeden duyun çığlığımızı..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi