Neden Hatay'a gidiyoruz...?

Ligin 2. haftası kendi evimizde oynamamız gereken Ankaragücü karşılaşması Kalyon Stadının çimlerinin hazır olmaması nedeniyle Pazar günü 200 kilometre uzaklıktaki komşumuz Hatay'da oynayacağız.
Peki stad neden hazır değil, sorgulayan var mı ?
Araştıran var mı ?
Bu işin sorumlusu kim veya kimler ?
İşte gerçekler ?
Öncelikle stadın bakımını yapan firmanın ismi FBK ve İstanbul firması.
Buradaki stadın çim bakım işlerini bu şirkete bağlı bir ziraat mühendisi ve iki tane işcisi ile bakımını yapıyorlar. Onlarda sezon öncesi iki ay buradalar, sonra sıkıntı olunca zaman zaman geliyorlar. Yıllık bakım ücreti hayli yüksek ve pahalı.
Öncelikle şuna bakalım. Bu stad da yılda sadece 17 maç oynanıyor. Yani aslında bu kadar devasa yatırım ve bakım ücreti sadece 17 maç için.
Peki bu kadar az maça rağmen neden hazır değil ?
Lig maçlarının ne zaman oynanacağı belli ?
Gaziantep'teki Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında ki sıcaklık durumları belli ?
Tohum belli, yapılacak işler belli, drenaj belli, yani uzay yeniden keşfedilmiyor.
O zaman takım ve bu şehrin basını, taraftarları neden Hatay'a gitsin ?
Neden kendi evimizdeki maçımızı deplasmanda oynayalım ?
Bu maç için takım bir veya iki gün önceden en az 50 kişi ile gidecek. Kendi tesislerinde çalışma, dinlenme, kamp hazırlığı yerine 200 kilometre uzağa gidecek otel ve benzeri masrafları kesemizden çıkacak.
Yetmedi en az beş bin taraftar için 100 otobüs bunların masrafları, kumanyası allah korusun kazası, belası, organizasyonu yapılacak.
Ayrıca bugün kendi evinde oynamanın, taraftarının coşkusu ve galibiyet parası 2 milyon 300 bin lirayı neden riske atalım.
Bunların hepsi stadın çimlerinin hazır olmaması nedeniyle girilen riskler.
Sahi Faruk bey veya bu sözleşmeyi hazırlayan, yapan kimse bu şirket ile gerekli bakım yapılmazsa, stad hazır olmazsa cezai müediyeler var mı ?
Gelelim kendi evimiz Gaskispor Tesislerine ?
Üç tane çim saha var. Burada sadece Kalyon'da olduğu gibi yılda 17 maç oynanmıyor. Yeri geldiğinde A takım, genç takım her gün antreman yapılıyor. Günde iki bazen üç idman, hazırlık maçları yani çok yoğun bir süreç 10 ay boyunca.
Peki bu sahaların bakımı nasıl yapılıyor ?
Kulübümüze bağlı bir Mühendis Kevser kızımız Mektepli ve buna bağlı iki tane yıllardır toprakla, çimle haşır neşil olmuş alaylı iki, üç personel ile asgari ücretli elemanlarla çok cüzi fiatlarla sıkıntısız , sorunsuz bakımları yapılıyor.
Evet sayın başkan ve yöneticiler ;
Sorgulayın lütfen..!
Sizde sorgulayın taraftarlarımız, basınımız ?
Antalyaspor'da iki sezondur harika performans gösteren Güray sonrası kaç tane solbek geldi, neden yığınla transfer yapıp paralar harcarken Güray'ı tutamadık. Santrofor eksikliği Sivasspor maçında bağırırken Muhmammed Demir'i tutamayıp o Konyaspor'da Avrupa arenasında gollerini atarken, biz kurtarıcı olarak Borwen'i sahaya sürdük. Mesudi, Sagal, Recep ve diğerleri nerede ?
Siz yinede sorgulamıyorsanız ?
Pazar günü hazırlanın Hatay'a sıcakta Harbiye şelalesi iyi olur. Bu arada Arkeoloji müzesi, saint pierre kilisesi, çarşısını gezin, ayrıca kağıt kebabı ve künefeyi unutmayın.
İyi gezmeler ve pazarlar.
Bu arada Sivas Stadının yakınındaki binlerce otoparklık alanı, yüzlerce giriş yerine ve en yakınındaki evlerin bir kilometre ötede olduğunuda gördük. Oradan çıkış ve arabanıza varış 10 dakika, bizde 1,5 saat. Deplasman takımı İstanbul ve Ankara'ya varırken biz evlerimize aynı saatte varıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi