Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep’te algı, bilginin önünde gidiyor herkes algıdan şikayetçi

Gaziantep Türkiye’nin nüfus oranıyla 6. büyük kenti sanayi ihracatında da Türkiye’nin ilk 3’ünde bulunuyor. Aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin adeta Paris’i durumunda. Çünkü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en çok üreten şehirlerinin başında gelirken komşu illeri olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis’in de kümelendiği bir şehir Gaziantep… Bir şehirde rant ve para çok olursa orada da dedikodu, yalan, iftira, algı gibi yan etkenlerde kamuoyunda önde gider. Kendi kendine yalanlarla algılar yaratırlar.
Algı ne demek derseniz? “Bir şeye dikkati yönelterek o şeyin bilincine varma, idrak etmektir”…
Yani “Dilin kemiği yok” atasözünü hatırlatmak istiyorum. Onun için söylenenler her yöne gidebilir. Gaziantep’te de öyle. Büyük paraların olduğu bir şehirde mutlaka iftira ve yalan söylemler oluyor. Gaziantep’te buna benzer algı operasyonları yapılıyor. İnsanları yanıltmak için her türlü dalavera işlere yöneliyorlar. Sanki bazı insanların işi gücü yokmuş gibi dedikodular yayıyorlar. Hele hele günümüz teknolojisi sosyal medyada olunca sormayın gitsin. Herkes duyduğunu, yazmak istediğini rahatlıkla yazabiliyor. Ama bilmiyorlar ki, şehir adına çokta iyi olmuyor. Başka illerde ve yerlerde Gaziantep bu tür algı operasyonlarıyla kötü anılıyor. Güzelim memleket biranda farklı gündeme gelmeye başlıyor..

Vali, Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanı’nın işbirliği

Gaziantep’te algının her geçen gün artması üzerine başta Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, Gaziantep Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan’ın önümüzdeki günlerde Gaziantep’te algıya yönelik sosyal medyadaki haberlerle ilgili çalışmalar yapacağını tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle genellikle yasa dışı örgütler sahte hesaplarla şehrin adına kötü algılar yapıyorlar. Birde benim bu üst düzey yönetimden tek ricam şudur. Algı ile bilgiyi karıştırmamaları. Bilgi kamuoyuna doğru yansırsa, algı kendini yok eder. İşte geçtiğimiz günlerdeki bazı olaylardan dolayı, olmayanları gerçek gibi anlatarak kamuoyunda algı yaratarak topluma rahatsızlık vermişlerdir. O nedenle algıya karşı bürokratik güçlerin doğru bilgilendirmesiyle dezenformasyona fırsat verilmeyeceğine inanıyorum. Algı bana göre son kez söylüyorum, doğru bilgi ve zamanında açıklamayla yok edilebilir. Yoksa şehirde algı yaratmak isteyenler bilgileri her zaman tuş edecektir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi