Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Kurban Bayramı mı? Tatil mi? - Fatma Hanım Yurt Dışında Gaziantep’i Şahlandırıyor

Kurban bayramını pandemiden sonra gerçekten de ekonomik açıdan kara bayram olarak değerlendiriliyor. Biliyorsunuz kurbanlık fiyatları bu yıl 50 ile 60 kilodaki koyunlar asgari 4 ile 5 bin TL arasında olmuş durumda. Bu da vatandaşların kurban kesimine büyük darbe vuracaktır. Zaten artık bayramların da bir önemi kalmadı. Ramazan ve Kurban Bayramı tatil olarak değerlendiriliyor. 9 günlük tatil olunca bir çok insan kurban kesmek yerine tatile gidiyor. Benim bildiğim kadarıyla kurban bayramlarının çok özelliği vardır. Dinimizde kurban bayramının önemi çok büyüktür. Bunu dinimize göre yaşamamız gerekiyor. Bu nedenle bu hikayeyi de size hatırlatmak istiyorum.

İŞTE KURBAN BAYRAMI’NIN HİKAYESİ

Kurban Bayramı, hicretin ikinci yılında ortaya çıkmıştır ve kurban ibadeti Hz. İbrahim ve oğlu arasında yaşanan bir olay sayesinde önem kazanmıştır. Hz. İbrahim evinde bir gün uyuduğu esnada, rüyasında oğlu İsmail'i kurban ettiğini görmüştür. Bu rüya üzerine Mekke'ye giden Hz. İbrahim, oğlu İsmail'i annesinin yanında görmüştür. Oğluna rüyasından bahseyen Hz. İbrahim, oğluna bir ip ve bir bıçak almasını söylemiştir ve oğlunu da alarak odun kesmeye çıktığını söylemiştir. Hz. İbrahim ve oğlu İsmail, vadiye doğru ilerlerken, şeytan insan kılığında Hz. İbrahim'in karşısına çıkmıştır ve Allah'ın bu emrini yerine getirmesin diye aklını çelmeye çalışmıştır. Fakat Hz. İbrahim bu oyuna inanmamıştır. Oğluna, rüyasını anlatan ve Allah için kendisini kurban ettiğini gördüğünü açıklayan Hz. İbrahim, oğlunun tepkisi ise oldukça şaşırtıcıdır.
İsmail bu duruma şöyle cevap vermiştir:
"Babacığım sana emrolunanı yap, babacığım! Beni kurban etmek istediğin zaman, beni iple sıkıca bağla ki benden sana karşı, bir şey isabet edip de ecrim eksilmesin. Hem sen beni boğazlamak için yatırdığın zaman, yüzükoyun yatır, alnımı yere getir. Çünkü yüzüme bakınca kalbin incelir ve bu durumun Allah'ın sana emrettiği şeyi yerine getirmene engel olabileceğinden korkarım!"
Hz. İbrahim hazırlığını tamamlar ve oğlunu kurban edecekken Allah tarafından "Ey İbrahim! Rüyana sadakat gösterdin, işte sana oğlunun yerine boğazlayacağın kurbanlık, onu boğazla!" emredilmiştir.

FATMA HANIM GAZİANTEP’İ YURT DIŞINDA MARKA YAPIYOR

Benim çok sevdiğim Tabakhaneli arkadaşım ve dostum sayın Ökkeş Özekşi’yi takdirle karşılıyorum. Gerçekten de yazılarını da satır satır okuyorum. Benim mahalle uşağım bu hafta yine çok iyi konulara değinmiş. Benimde en çok beğendiğim konuların başında sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yurt dışında yaptığı toplantılarda Gaziantep markasını güçlendirmesi geliyor. Eskiden Gaziantep’in adı Gaziantepsporla duyulurdu. Her yerde Gaziantep ismini Gaziantepspor’un Avrupa’daki başarılı futboluyla duyururdu. Şehirlerin en çok reklam kaynağı spor kulüpleridir. Şimdi bizim markamız Gaziantepspor ismi çökmüş ve tarihden silinmiş, yok olmuş. Kim bu Gaziantepspor’u bu hale getirdiyse Allah belasını versin. Gaziantepspor demek, Gaziantep demekti. Yazıklar olsun ne hale getirdiler. Şimdi ise sağolsun Gaziantep doğumlu Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma hanım, Avrupa’nın dört bir yanında yaptığı toplantılarda Gaziantep ismini gündemden düşürmüyor. Ben kendisine gerçekten de bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hep böyle ol Fatma hanım.. Gaziantep’i dünyanın her yerinde konuşturmaya devam et.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE ANKETLERİNDE ŞAHİN VE TAHMAZOĞLU ÇIKTI, FADILOĞLU DA AYNI ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDİYOR

Bir çok ankette belediye hizmetlerinden dolayı Gaziantep’in üç çalışkan belediye başkanı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehirler arasında üçüncü sırada bulunurken, yine ilçe belediyeleri arasında da 10. sırada Mehmet Tahmazoğlu bulunuyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun da sırası başarı hanesinde yazıyor. Anketler son günlerde bazı gerçekleri de ortaya koyuyor. Çalışan ve üreten hangi belediye başkanı olursa olsun onu öne çıkarıyor. Bence Gaziantep’te iyi bir belediyecilik var. Üç belediye başkanı da el ele vererek şehre hizmet yapmaya devam ediyorlar. Ama gerçek anketi her zaman halk verir. Biz üç başkanında emin adımlarla yollarına devam etmelerini diliyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi