Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Yaratan, yaşatan, şekillendiren, kainatı emrine veren Yüce Allah hiç  kuluna zulmeder mi. İnsan ancak kendi yaptıklarıyla kendine zulmeder.Hiç bir şeye kıymet kalmadı.İnsanlar artık hiç bir şeyden korkmaz oldu.

Nuh aleyhisselamın kavmi inkarcılıkta, küfürde,iffetsizlikte ileri giden şükürsüzlükle,şirke teşvik etmeleri yüzünden onların üzerine toz halinde sivrisinek sürüleriyle helak oldular.

Ad kavmi nuh tufanından sonra putperestliğe dönen ilk kavimdir.Onların azgınlıklarına karşı şiddetli bir fırtına ile helak oldular. 

Semud kavmi onlara verilen sayısız nimetlere karşı verdikleri sözlerde durmayıp isyan ve aşırılıkları yüzünden şiddetli bir gök gürültüsü ve sarsıntı ile helak oldular. 

Lut kavmi münafıklık, imansızlık, sapıklıkları yüzünden şiddetli bir depremle birlikte yerden sıcak su gökten taş ve sıcak çamur altında helak oldular. 

Şuayb kavmi terazide alışveriş de hile eşkiyalık putperestlik yaptıkları için şiddetli bir zelzele ile helak oldular.... Ve daha bir çok kavmin helaki hep kendi yaptıkları sebebiyle olmuştur. Korkuyla gelen son vakitteki pişmanlık hazin bir direniş, boş bir çırpınışdır. Şu an içinde bulunduğumuz devirde geçmişte yapılan hataların daha fazlasını yaşıyor insanoğlu malesef. Hala hile yapıyor,hak yiyor, her türlü sapıklığın peşinde koşuyor, can yakıyorsa korkması ve bir an önce  kendine  çekidüzen vermesi  gerekmektedir.

Allah'ım sonumuzu hayr eylesin inşallah. 


HAYIRLI CUMALAR dilerim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi