Oynatmaya az kaldı Doktorum nerede?

Bugünkü köşe yazı başlığım. Okuduğunuz üzere "Oynatmaya az kaldı doktorum nerede?" Gün geçmiyor ki sabah fırından yeni çıkmış taptaze bir zam haberi ile uyanmayalım.
Artık öyle olduki birgün indirim diğer gün bindirimler karşısında şaşkınlık geçiren insanlarımız; "Oynatmaya az kaldı doktorum nerede?" "Çay, Şeker, Yağ almadan gidelum yali yali" "Evlerinin önü boyalı direk bugünde işe yürüyerek gidek" şeklinde sitem ederek zam isyanını dile getirmeye başladı.
Eskiden insanlar geceleri rüyasında Tatile çıkmış, yeni Araba almış, Anasını, Babasını hacca göndermiş, Piyangodan ikramiye çıkmış, çocuğunu nişanlamış veya evlendirmiş gibi vs vs vs rüyalar görürdü ve o rüyalarla da mutlu olurlardı.
Şimdi ise: acaba bu ayı nasıl geçiririm? Kirayı nasıl öderim? İşçilerin yevmiyesini, haftalığını nasıl veririm? Piyasaya borcumu ödeyene kadar inşallah döviz kuru değişmez vah anam, vah paşam diye diye geçiriyor.
Sabah evinden Bismillah'la işine gücüne giden vatandaşlar akşam eve dönene kadar olumsuzluklarla karşılaşmasın diye günü dualarla, acaba soru işaretleriyle bitiriyor. Evine sağ salim kazasız belasız ekmeğini getiren aileler karavanada Allah ne verdiyse yiyip şükür ettikten sonra (üzerine de güzel bir tavşan kanı çay) diyecektim diyemiyorum çünkü oda CIZ artık.
Tek eğlencesi, stres topu olan Televizyon kanallarının kimi kara haber vererek, kimi yeni bir zam daha diyerek strese sokarken kimide enflasyonun düştüğü haberini vererek mutluluk dağıtıyor.
Cadde ve sokaklarda insanlara şöyle bir bakıp inceliyorum kafalar yerde yüzlerde mutsuzluk ifadesi veyahut düşünceli birbirlerine melül melül bakıyor. Yolda yürürken bir yerlere gidiyor ama navigasyonu şaşmış gibiler.
Gençlerimiz, yaşlılarımız, öğrencilerimiz ve çocuklarımız mutsuz.
Mutsuz vede umutsuz olan gençlerimiz, Evlenirsem evi geçindirebilirmiyim? kaygısıyla evlenmekten korkar oldu. Evlenende çocuk yapmaya korkuyor, ya bakamazsak masrafını karşılayamazsak şeklinde kaygılar yaşıyor. Öğrencilerimiz okulu bitirince işsiz kalacağı endişesiyle hayata konsantre olamıyor.
Torunlarına küçük te olsa bir hediye alamamanın ezikliğini ve üzüntüsünü yaşayan Yaşlılarımızın en büyük lüksü olan kaplıca termal gezileride son zamlardan sonra hayal oldu. Böyle olunca da bu kez yaşlılarımız Kaplıca yerine yeni yeni park bahçe gezilerine başladılar. Bu kezde park ve bahçelerde ki sinek, üvez ve çeşitli böcekler peşlerini bırakmayınca Belediye Başkanlarına seslenerek; "Sayın Başkanlarım, lütfen Park ve Bahçelerimizi ilaçlayalım. Sinek, üvez ve çeşitli böcekler yüzünden banklarda da oturamaz hale geldik" şeklinde sözlerini dile getirdiler.
İşte İşçinin, işadamının, Esnafın, Emeklinin, Öğrencinin, ev hanımının Mutluluk ve mutsuzluk tablosu
Şekere % 340 zam
Doğalgaza % 300 zam
Elektriğe % 260 zam
Motorine % 257 zam
Benzine % 238 zam
Ayçiçek yağı % 210 zam
Ete, süte % 195 zam
Mutfak tüpü % 190 zam
Ekmeğe,una % 180 zam
Ulaşıma % 175 zam
Otogaza % 162 zam
ENFLASYON % 73.50

Eti, Sütü, Ekmeği, Aşı bol, ZAMmı küçük, ENFLASYONU düşük günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fevzi Tekin Arşivi