Gaziantep TFF’de olmalı! Gaziantep FK kimi destekleyecek?

Gaziantep bir zamanlar Ata Aksu ile, daha sonra Asım Atmaz ile Türkiye Futbol Federasyonu’nda temsil edildi. Hemde yetkili olarak. Sonraki yıllarda, futbolda ve futbolun en üst düzeyinde maalesef Gaziantep’in esamesi okunmadı. Hele hele Gaziantepspor’un kaybedilmesinden sonra zaten hiç olmadı bu şehir… Şu anda düşünün Gaziantep FK olmasa bu şehrin futbolu dibe vurmuş ve kaybolmuş durumda. Kısaca futbolda bitmiş durumdayız.. Onun için ayağa kalkmak, harekete geçmek gerekiyor. Bu ateşi Mehmet Büyükekşi yaktı. Hem Gaziantepli, hem Gaziantep FK’nın başkanlığını yaptı hemde kartviziti kabarık olan bir işadamı. Mehmet Büyükekşi’nin TFF başkanlığına aday olması bu şehir için bence çok büyük avantaj.
Neden derseniz? Çünkü işi seviyor, kuralına göre yapıyor ve kurumsal yapının başmimarı. Gaziantep Futbol Kulübü’nde iki sezon üst üste başkanlık yaparak Müslüm Özmen ile birlikte takımı üst sıralara taşıdı. Futbol Federasyonu’nda divan başkanlığı yaptı. Diğer kartvizitlerini söylemeye gerek yok. Türkiye’nin en önemli kurumlarında görevde bulundu. Şu anda TFF’nin tek adayı gözüküyor. Servet Yardımcı olur mu? olmaz mı? bilmiyorum ama bence Büyükekşi başkanın desteklenmesi, bu ismin TFF Başkanlığına getirilmesi gerekiyor. En azından, Gaziantep Futbol Kulübü’nde yapmak isteyipte yapamadığı Akademi konusunu tüm kulüplere yayacaktır. Türk futbolunun ayağa kalkması için, kulüplerin borç batağından biran önce kurtulması için birşeyler yapılmalı. Bununla birlikte kulüpler kendi öz evlatlarını yetiştirmesi gerekiyor. Büyükekşi, Gaziantep’te bunu yapmak istedi.
Üstelik birde Gaziantepli birinin TFF’de olması gerekiyor. Şu anda 1. lig kulüpleri değil ama, Süper Lig kulüplerinin Büyükekşi başkana destek olacağına inanıyorum. Ama, şehir olarak Gaziantep harekete geçmek zorunda. Tüm şehir Gaziantepli birinin TFF başkanlığı için tam destek olması gerekiyor. Bu şehrin önde gelenleri biran önce Büyükekşi isminin yanında olduklarını duyurmalı, sahip çıkmalı ve Gaziantep ismi Türk futbolunun en üst kademesinde olması gerekiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi