Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Fahri Trafik Müfettişlerinin sıkıntısı ! Şehir Hastanesi EFSANE oldu

Artık gündemle ilgili o kadar yazacağım çok konu var ki, vatandaşlardan gelen yoğun bilgiler yazı yapımı da değiştirdi. Okurlarım herşeyi gerçekten çok iyi takip ediyor. Sorunları bizzat yakından takip ederek bana gönderiyorlar. Geçtiğimiz iki ay önce, 6 Kasım 2022’de erken seçim olacağını yazmıştım. Ama kimsenin bana pekte inanmadığı gibi görülüyor. Şimdiki söylemler erken seçimin ayak seslerini hızlı bir şekilde getiriyor. Bugün seçim olsa bu tabloda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanları altılı masanın lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kalıçdaroğlu’nun meydanları birbirine sanki yakın gibi görülüyor. Meydanlardaki mitinglere bakarsan tablo şimdilik “At başı” yarışı görülüyor. Tabiki, son kararı verecek olan Türk seçmenidir. Şimdilik benimde bu tabloda bir fikir yürütmem mümkün değildir. Seçim olduğunda sandıktan gerçek sonuçlar çıkacaktır. Bunun yanı sıra son günlerde fahri trafik müfettişlerinin sürekli cezaları gündemden düşmezken biliyorsunuz 10 yıldan buyana şehir hastanemiz bir türlü bitmek bilmiyor. Gaziantep’in göbeğinde acı bir tablo gibi duruyor. Bu haftaki konularımız bunlar.

FAHRİ MÜFETTİŞLİK CEZADA LİDER
Geçtiğimiz haftaki manşetimizde fahri trafik müfettişleriyle ilgili, “Geçmediği yere hatır cezası yazdı diye” gündeme getirmiştik. Biz yazdık baktık ki, “Bir dokunduk bin ah işittik” sözünü hatırlattı. Vatandaşlarımız fahri trafik müfettişlerinden bu kadar şikayetçi olduğunu bende bilmiyorumdum. Zaten gazetecilikte okuyucunun sesine ses verdiğin zaman sanada güven artıyor. Ben buradaki fahri müfettişlerle ilgili şunu söylemek istiyorum. Ne olur her gördüğünüz yerde ceza yazmayın. Fotoğrafını çekin, aynı mobese gibi belgenizi koyun. Ceza tutanağını da trafik şube müdürlüğüne gönderin. Yani tek kelimeyle haklı ceza yazın. Ama bize gelen tüm şikayetlerin başında haksız ceza yazdığınızı da verilen mahkeme kararlarıyla görüyoruz. Her vatandaş mahkemeye gittiğinde fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalar kesinlikle iptal oluyor. Neden iptal oluyor? derseniz. Fahri müfettişlerin yazdığı cezalarda fotoğraf ve belge olmadığı için hakimler verdikleri kararlarda çoğu zaman iptal ediyorlar. Bundan dolayı Gaziantep’teki 1030’a yakın müfettişin 150’sinin yanlış kararlardan dolayı fahri trafik müfettişlikleri iptal edilmiştir. Buradan çağrı yapıyorum, Gaziantep’te fahri müfettişleri temsil eden kişi ve kuruluşlar varsa bu sütunlarımda cevap hakkımı kullandırabilirim.

ŞEHİR HASTANESİ GAZİANTEP’İN KANAYAN YARASI OLDU
Ben tam 10 yıl önceden size bahsedeyim. Şehir hastanesinin yeri ilk önce eski TRT’nin arazisindeydi. Bu arazi şehir hastanesi için TRT genel müdürlüğü tarafından tahsis edilmişti. Sonra başına ne geldiyse geldi. Üstelik TRT arazisine şehir hastanesinin temelini o dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu atmıştı. Bende o temel atma törenine katıldım. Hastanenin 3 yılda biteceği söylenmişti. Temel atıldıktan 3 yıl sonra bir baktım ki, İbni Sina mahallesindeki bir araziye hastanenin yapılmasına karar verildi. Bunada eyvallah. Yapılsın da nereye olursa olsun. Buranın temelide yine o dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından atıldı. Tam tamına 9 yıl geçti, 8 ayrı müteahit geldi geçti. Geçtiğimiz günlerde de Türkiye’nin en büyük inşaat firması olan ve büyük yatırımları bulunan Erman Ilıca’nın sahibi olduğu Türkiye’nin en büyük inşaat firması Rönesans buranın yapımı için sağlık bakanlığı ile sözleşme imzaladı. Rekabet kurulundan da üstelik onay aldı. 6 aydır inşaat iyi gidiyordu. Bir baktık geçtiğimiz hafta Gaziantep Şehir Hastanesinin yapımından Rönesans inşaat vazgeçtiğini kamoyuyla paylaştı. Ben anladığım kadarıyla bu şehir hastanesi için 10 yıl geçti, bir 10 yıl daha geçecek ve yine bitmeyecek. Burası yılan hikayesine döndü. İnşallah ben yanılırım ve burası hizmete girer. Birde anladığım kadarıyla buradaki özel hastanelerin sahipleri Gaziantep’te böyle modern bir şehir hastanesinin yapılmasını el altından engelledikleri kulağıma geliyor. Doğru veya yanlış. Onu bilmem böylede bir iddia vardır. Çünkü Şehir hastanesi biterse, Gaziantep’te bir çok özel hastanenin de ekonomik krize gireceğini tahmin ediyorum. Böylece şehir hastanesinin bitmesi şimdilik mucize görülüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi