Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep’te coin iflasları ve intiharları - Süt ve et’teki acımasız zamlar

İyi haberlerle yazımı yazmaya çalışıyorum ama, mümkün değil gibi. İyi artık bence bu sistemde görmüyorum. Her geçen gün mutfak alev alev yanıyor. Zam üzerine zamlar geliyor. Bir gün önce aldığımızı bir gün sonra alamıyoruz. Tek kelimeyle kimin eli kimin cebinde. Denetim yapılsın diye defalarca yazıyorum ama ben dinliyorum. Atasözleri’nin hiçbiri yalan değil hepsi gerçektir. Bu ekonomik gidişattan kendim ve herkesin korktuğunu söyleyebilirim. Bu nerede duracak, merak ediyorum. Daha görmediğim zam sistemlerini yeni öğrendim. Örnek derseniz, Antep peyniri ve süt ürünlerindeki zamları market ve bakkallar, afiş gibi büyük büyük yazıyorlar. Eskiden tek yazılan bakkallarda bir tablo vardı. “Borca ısrar etmeyin” gibi sözler yazılırdı. Bu kezde zamlar gelmeden duyurular yapılıyor.


Şimdi gelelim ilk önce süt ve et ürünlerine.

İddialara göre, bugün itibariyle % 30 zam yapılacak mış. Bir şişe süt 17 ile 20 TL arasında olacakmış. Ben incelediğimde bu zamların ne % 30 ne % 50 gibi bu zamlar % 100’ler gibi geliyor. Etin kilosu farklı farklı uygulamalar oluyor. Kimisinde 175 TL, kimisinde 200 TL kimilerinde de 250 TL’ye satılıyor. Vatandaşımıza buradan bir tavsiyem olacak. Kendi aranızda birleşin bir koyun alın, kesin paylaşın. Etin ortalama fiyatı 120 TL’yi geçmeyecektir. Onun için dedelerimizin ve babalarımızın geçtiğimizde yaptığı gibi eski günlerde olduğu kendin kes, kendin pişire geçelim. Yoksa bu et fiyatı karşısında eve et girmesi mümkün görülmüyor. Bunun yanı sıra ekmekte zam sinyalleri hızlı hızlı geliyor. Bu kadar uzun zam haberi yazmak istemiyorum. Bu zam haberinden bıktım ve yoruldum. Ne olursa olsun bunu biri durdursun. Yemin ediyorum bu zamı kim durduracaksa benim oyum ona…

GAZİANTEP’TE COİN İNTİHARLARI DURDURAK BİLMİYOR

Birde başımıza “Coin” çıktı. Ne karşılığı olmayan bir para brimi değil. Benim yaptığım araştırmalarda ortada para pul yok. Bir yatırım ve üretim aracıda yok. Yok üzerine yok. Biri sanal para icat etmiş. Bu icaat üzerine insanlar internet üzerinden Coinleri alıp satıyorlar. Altın, döviz, emlak, şirketlerin hisse senetlerini eline alıp istediğin gibi değerlendiriyorsun. Kasana da saklıyorsun. Ama bu coinleri elin görmüyor, gözün görmüyor, hiçbirşeyi görmüyorsun. Milyon milyon paraları yatırıyorsun ondan sonrada vay haline. Gaziantep’i son bir yıldır incelediğimde coin yüzünden bir polis memuru, iki işadamı intihat etmiş. Bunlar benim tespit ettiğim isimler. Yazık değil mi? Genç yaşta kolay zengin olmak isterken. Başına böyle şeyler gelir. Son intiharı yapan Selçuk Kantar, Coin kurbanı olduğunu söylüyorlar. Biliyorsunuz Luna Coin biranda 100 dolarlardan sıfır dolara düşünce resmen sanal kumar olarak kurbanını da vermiş oldu. Benim herkese tek tavsiyem var. Ne olur, Coinlerden uzak durun. Elinizle, gözünüzle, kulağınızla araştırıp ya emlak, ya altın, ya şirket hisse senetleri ve buna benzer yatırım araçları aldığınızda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Onun için, coinlerden uzak durunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi