Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Ak Parti’nin Gaziantep’te rakibi kimler ve neler? Gaziantep’te Suriyeli’ler kalmak mı? Yoksa gitmek mi istiyor?

Günler birbirini kovalıyor, yine geldik Salı yazılarına. Ramazan bayramından dolayı gazetemiz yayınlanmadığı için geçtiğimiz hafta yazı yazmadım. Zaten konularda çoğalınca bu hafta size Gaziantep’te neler olup bittiğini ve bayramda yaşanan olayları anlatmaya çalışacağım. Ak Parti’nin rakipleri kimler derseniz, onları da ele alacağım. Gelelim Suriyeli sığınmacılara. Suriyeli sayısında rakamlarda bir dengesizlik var. Ama ben bir çok Suriyeli ile konuştuğumda kalmak mı? gitmek mi? konusunda neler söylüyorlar. Onları antalacağım.

AK PARTİ’NİN GAZİANTEP’TEKİ RAKİPLERİ KİMLER VE NELER?

Ak Parti Gaziantep’te hem yerelde hem ulusalda tam tamına 20 yıldır iktidarda. Yerelde 2004’ten bu yana belediye başkanları Gaziantep’in belediye hizmetlerinden nasibini alması için ellerinden geleni yaptılar. Gaziantep yerelde çok az bir sorun yaşasa da genelde büyük bir sorun yaşıyor. Pandeminin başlamasından buyana pahalılık aldı başını gidiyor. Ve şu an halkın en büyük sorunu bu enflasyonu ve pahalılığı nasıl yenebileceğininin mutlaka çözülmesi lazım. Pahalılıktan sonra Gaziantep’in yine en büyük sorunlarından birisi Suriyeli sığınmacılar geliyor. Bu Suriyeli sığınmacılar kim ne derse desin Gaziantep’in dengesini bozdu. Kimyasını değiştirdi. Birde son bir hafta içerisinde Gaziantep’te iki kişinin ihtiharı, iki kişininde cinayetle ölmesi sonucu güvenlik zaafiyetini de gündeme getiriyor. Tek kelimeyle Gaziantepliler mutsuz, güvensiz, yarının geleceğinden umutsuz gözüküyorlar. Onun için Ak Parti, önümüzdeki yapılacak olan 2023 seçimlerinde başarılı olmak istiyorsa bu sorunları çözmek zorundadır. Çözmezse, Ak Parti’nin her zaman olduğu gibi başarı yerine başarısız bir sonuçla karşılaşacağını da şimdiden söylüyorum. Birde Gaziantep’in en önemli bir sorunu daha var. Adı rekabet olan bir denetimsizlik var. Bu denetimsizlik devam ettiği sürece, ne ucuz gıda, nede başka birşey alabiliriz. Ben şimdiden Gaziantep’teki Ak Parti’lileri uyarıyorum.

SURİYELİ’LER GAZİANTEP’TE KALMAK MI? YOKSA GİTMEK Mİ İSTİYORLAR?

Esas Gaziantep’in en önemli sorunlarının başında Suriyeli sığınmacılar geliyor. Resmi rakamlara göre 470 bin, olmayana göre de 1 milyon Suriyeli olduğu söyleniyor. Biz tabii devletin rakamlarına güvenmek zorundayız. Şimdi ben bir şey söylemek istiyorum. Suriyeli sığınmacılar Ramazan bayramında içişleri bakanlığının genelgesine uyarak Suriyeye bayramlaşmaya gitmediler. Bunada çok tepki göstermeyip, bayramı Gaziantep’te geçirdiler. Bu gösteriyor ki, Suriyeliler Gaziantep’ten gitmek istemedikleri net olarak görülüyor. Sizler, Suriyeye 2011 yılından önce gittiyseniz, şu gerçeği görmeniz gerekiyor. Suriye Gaziantep’in tam tamına 50 yıl gerisinde. Ne çocukların oynayacağı bir park, ne gidilecek bir AVM, nede güçlü bir gelir kaynağı yoktur. Suriye hükümeti, Un, şeker ve yağ veriyor. Buda bedava olunca çalışmıyorlar. Ayrıca şunuda söylüyorum, Suriye’de güçlü bir sanayi de yoktur. Bu tabloya bakıldığında, Suriyeliler Gaziantep gibi güzel bir şehri bulmaları mümkün değildir. Çoğu burada parada kazanıyor. İşleri tıkırında. Pekte sıkıntıları yok. Buna örnek olarakta Gaziantep’te Suriyeli’lerin fabrikaları, şehrin önemli caddesi olan İnönü, Ünaldı ve eski garajlar bölgesinde de açtıkları işyerleriyle kendilerinin iyi durumda olduğunu gösteren bir gerçeği de görüyorum. Son kelime kim ne derse desin, Suriyeli’lerin Gaziantep’ten gitmelerini mümkün görmüyorum. Böyle bir şehri bulma şansları da yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi