Gaziantep'te Yoksulluğun görüntüsü Ramazan’da ortaya çıktı... Gaziantepli Anneler resim çekilmesinden utandılar! Gaziantep'te aşevinde iftar saati öncesi dağıtılan yemeklerden alıp evlerine götürmek isteyen yüzlerce vatandaş

Gaziantep'te Yoksulluğun görüntüsü Ramazan’da ortaya çıktı... Gaziantepli Anneler resim çekilmesinden utandılar! Gaziantep'te aşevinde iftar saati öncesi dağıtılan yemeklerden alıp evlerine götürmek isteyen yüzlerc
Kentte yoksulluğun geldiği boyut, Ramazan ayında gözler önüne serildi. Ramazan ayı ile birlikte iftar çadırları dolup taşarken, aşevinde iftar saati öncesi dağıtılan yemeklerden alıp evlerine götürmek isteyen yüzlerce vatandaş, uzun kuyruklar oluşturuyor.

Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret şehri olan Gaziantep’te, hayat pahalılığı ve yoksulluk her geçen gün artıyor. Kentte yaşayan milyonlarca insan, her gün artan pahalılık nedeniyle alım gücünü yitirirken, geçim kaygısı da artıyor.

İFTAR ÇADIRLARI DOLUP TAŞIYOR

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kentin pek çok noktasında oluşturulan iftar çadırlarına akın eden binlerce insan, buralarda karnını doyurmayı tercih ediyor. İftar çadırlarına kimi vatandaş yoksulluktan, kimi vatandaş ise dışarda yemek yemek için gidiyor. Sonuç ne olursa olsun iftar çadırları önünde oluşan kalabalıklar, insanların bir günlüğüne de olsa ücretsiz yemek yiyerek bütçesini korumaya çalışıyor.

İftar çadırlarında manzara bu şekilde olurken, kentin bir başka noktasında ise yoksulluk adeta kendini gösteriyor.

YOKSULLUĞUN MANZARASI

Bir aşevi önünde çekilen görüntülerde, yüzlerce vatandaşın aşevi önünde kuyruk oluşturduğu ve iftar öncesi bir kap sıcak yemek alarak evlerine götürmek istedikleri görüldü. Yürekleri burkan, adeta vatandaşın içinde bulunduğu yoksulluğu gözler önüne seren bu manzaraya kent yönetiminin yeteri kadar önem vermemesi, yoksulluğun görmezden gelinmesi de vatandaşın yalnızlığını gözler önüne serdi.

YÜZLERCE KİŞİ AŞEVİNE GELİYOR

Aşevi yöneticileri, yalnızca Ramazan ayında değil yıl boyunca her gün sıcak yemek çıkardıklarını kaydetti. Yöneticiler, “Kentin pek çok farklı noktasından insanlar aşevimize gelerek yemeklerini alıyorlar. Ne yazık ki her geçen gün bu insanların sayısının artıyor. Hemen her gün yüzlerce aile için sıcak yemek çıkarıyoruz, onlara ulaşmaya ve bir nebzede olsa onların sıkıntılarını unutturmaya çalışıyoruz. Bağışçılarımızın da desteğiyle bu çalışmalarımız sürüyor.”

 KENTİN GERÇEK YÜZÜ!

Sözlerini sürdüren Aşevi Yöneticileri, “Buraya gelen insanların önemli bir bölümü uzak mahallelerden, yürüyerek geliyorlar. Bir kap yemek için gelen insanların bu hali kentimizin gerçek yüzüdür. Umuyoruz ki insanlar artık aşevlerinde değil kendi evlerinde sıcak yemeklerini pişirirler” ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.