İbrahim ve Ali Erdemoğlu Kardeşler yine zirvede....Forbes Dergisi en zenginler listesini açıkladı

İbrahim ve Ali Erdemoğlu Kardeşler yine zirvede....Forbes Dergisi en zenginler listesini açıkladı
Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinin başında gelen ABD merkezli Forbes, dünyanın en zenginleri listesini açıkladı. Gaziantep merkezli Merinos Holding'in sahipleri olan İbrahim ve Ali Erdemoğlu kardeşler yine dünyanın en zenginleri arasında.

İbrahim Erdemoğlu, 1,8 milyar dolarlık serveti ile Türkiye'nin 8., dünyanın ise 1645. zengini olurken, kardeşi Ali Erdemoğlu 1,5 milyar dolarlık serveti ile ülke sıralamasında 14., dünya sıralamasında ise 1929. oldu.

İLK SIRADA YİNE MURAT ÜLKER YER ALDI

Forbes dergisinin her yıl açıkladığı dünyanın en zenginleri listesi yenilendi. Türkiye'de listenin başında 4,5 milyar dolarlık serveti ile Murat Ülker yer aldı. Murat Ülker'i Ferit Faik Şahenk, Hamdi Ulukaya, Erman Ilıcak, Filiz Şahenk, Sezai Bacaksız, Nihat Özdemir, İbrahim Erdemoğlu, Semahat Sevim Arsel, Hamdi Akın, Ahmet Çalık, Bülent Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Ali Erdemoğlu, Mustafa Rahmi Koç takip etti.

ERDEMOĞLU KARDEŞLER GAZİANTEP'İN GURURU OLDU

Bu yıl da dünyanın en zenginleri listesine girmeyi başaran Erdemoğlu kardeşler, Gaziantep'e büyük bir gurur yaşattı. Ülke sıralamasında 8. olan İbrahim Erdemoğlu, 1,8 milyar dolarlık serveti ile dünya genelindeki listede 1645. sırada yer aldı. Türkiye'nin en zenginleri listesinde 14. sırada yer alan Ali Erdemoğlu ise 1,5 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 1929. kişisi oldu.

TEMELLERİNİ MERHUM MEHMET ERDEMOĞLU ATTI

Merhum Mehmet Erdemoğlu'nun temellerini attığı Merinos Halı, üretim ve ihracatta dünya lideri olurken, çocukları İbrahim ve Ali Erdemoğlu da babalarından aldıkları bayrağı yukarıya taşıyarak, başarıdan başarıya koşuyor. Başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek dev bir kuruluş haline gelen Erdemoğlu Holding bünyesindeki şirketler ve markaların temelleri 1970 yılında atıldı. Erdemoğlu Ailesi, Onursal Başkan Merhum Mehmet Erdemoğlu öncülüğünde 1990 yılında kurduğu Erdemoğlu Halı San. ve Tic. A.Ş.’nin adını 1998 yılında Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirerek markalaşma yolunda ilk adımını atmıştır. 2010 yılından beri ise tüm şirket ve markalarını tek bir çatı altında topladığı Erdemoğlu Holding yapısı ile ilerliyor.

SANAYİDE DE HAYIR İŞLERİNDE DE BAŞARILI

Türkiye'nin en köklü ve büyük sanayi kuruluşlarından Sasa’yı da bünyesine katan Erdemoğlu Holding dünya çapında açılımlarına hızla devam ediyor. Girdiği tüm sektörlere büyük yatırımlar yapan ve önemli başarılara imza atan Erdemoğlu Holding, dev bir marka kuruluş haline gelirken kazandıklarını sosyal sorumluluk projeleri ile paylaşmayı ilke edinmiştir. Erdemoğlu Holding, sanayi ve ticaretteki başarılarının yanında hayır işlerindeki başarıları ile takdir topluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.