Gaziantep’teki evim şirketlerinin maşallahı var Evimcilerin Porsche ve Mercedes keyfi...İkizevim mağdurları Ne Durumda?

Gaziantep’teki evim şirketlerinin maşallahı var  Evimcilerin Porsche ve Mercedes keyfi...İkizevim mağdurları Ne Durumda?
TMSF tarafından el konulan Evim şirketlerinde en çok mağdur Gaziantep’te olurken aynı şekilde evim şirketlerinin sahipleri vatandaşlardan topladığı paralarla kendilerine keyifli bir hayat kurdukları öğrenilirken ayrıca villalar, deniz evleri ve bunun yanında Porcshe, Audi, Mercedes ve buna benzer otomobillerle keyif çatarak yaşadılar.

Geçtiğimiz günlerde TMSF tarafından satılan evim şirketlerinin sahiplerine ait araçların ihalesi yapıldı. Araçların büyük kısmı satılırken satılmayan araçlarla ilgilide önümüzdeki günlerde ihaleye yapılacağı öğrenildi.

HANGİ ARABALARI SATILDI?

Hedefevim’e ait 9 otomobil için 31 Mart’ta ihale düzenlendi. Listede, biri 1 milyon 850 bin TL, diğeri 3 milyon TL’lik 2 Mercedes-Benz ile 2 milyon 600 bin TL değerindeki bir Porsche ve 3 milyon TL’lik bir Bentley yer aldı. 9 araçlık listede birer adet BMW ve Audi marka otomobil de yer aldı. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, anılan ihalede Mercedes marka otomobiller ile Porsche satıldı. Ancak Bentley için anılan ihalede alıcı çıkmadı. Satılamayan otomobiller için yeni bir ihale düzenlenecek.

BMW DE VAR VOLVO DA

Finansevim Otomotiv’e ait 28 araç için ise 18 Nisan’da ihale düzenlenecek. İlgili firma adına kayıtlı araçların listesi incelendiğinde ise, yine çok sayıda lüks markaya ait otomobilin olduğu görülüyor. Buna göre listede biri 3.1 milyon TL değerindeki 4 Mercedes-Benz, 1 milyon 50 bin TL’lik bir BMW 5.20i M Sport, 
1 milyon 100 bin TL’lik bir adet Volvo S90, 2 adet Audi ile 8 Volkswagen araç yer aldı.

TOPLAM TUTAR 776 MİLYON TL

TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, geçen cuma günü kamuoyunda ‘evim’ şirketleri olarak bilinen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin son bilgileri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıkladı. Hürriyet Muhabiri Hacer Boyacıoğlu’nun kaleme aldığı haberye, Başkan Karakaş, 47 bin 389 mağdurun toplamda 776 milyon TL’lik bir alacağının olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.