Ramazanda duygulandıran haber...Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz, terk edilmiş bebeğin süt annesi oldu...Video Haber

Bir sağlık çalışanı olan Büşra Durmaz, terk edilmiş bir bebeğin süt annesi oldu. Daha sonra küçük bebeğe bir isim de koydu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "ATT Büşra ve süt kızı" başlığıyla söz konusu videoyu kendi hesabından paylaştı.

İstanbul’a bağlı Pendik ilçesinde terk edilmiş bebek vakasına giden ve 14 aylık bebek sahibi olan Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz, kız bebeği ambulansın içinde emzirdi. Böylece bebeğin süt annesi olan Durmaz, ertesi gün de hastaneye giderek terk edilmiş bebekle ilgilendi ve kendi bebeğinin olan elbiselerden ona da giydirdi.

Tekniker Büşra Durmaz, terk edilmiş bebeğe Nisa Mihriban ismini koydu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "ATT Büşra ve süt kızı" başlığı atarak Büşra Durmaz’ı ve Nisa Mihriban’ı sosyal medya hesabından kullanıcılarla buluşturdu.

İsmi Nisa Mihriban


Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Koca, Büşra'nın terk edilmiş bebeği aynı kendi çocuğu gibi emzirdiğini belirterek, "Pendik’te görevli Acil Tıp Teknikerimiz Büşra terk edilmiş bir bebek vakasına gitti. 14 aylık bebeği olan Büşra kardeşimiz aç bebeği kendi bebeği gibi emzirdi. Ertesi gün hastaneye gidip ilgilendi. Ona bebeğinin elbiselerinden giydirdi. İstek üzerine adını o koydu: Nisa Mihriban." ifadelerini kullandı.

Büşra'dan yanıt geldi


Hem Fahrettin Koca'nın paylaşım yapması hem de olayın sosyal medyada çok güzel yorumlar alması üzerine Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Nisa Mihriban ile fotoğrafını paylaşan Durmaz, şöyle dedi:

"Şaşkın bakışlarımı mazur görün. Yeniden anne oldum. Süt anne. Senin boş bir arsaya bırakılman benim çaresizce sana denk gelmem. Yolumuzu kesiştiren kadere şükürler olsun kızım…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.