Gaziantepliler Pazartesi Unutmayın! Milyonları ilgilendiren gelişme! Herkese 1.150 TL nakit destek....Pazartesi alabilirsiniz

Gaziantepliler Pazartesi Unutmayın! Milyonları ilgilendiren gelişme! Herkese 1.150 TL nakit destek....Pazartesi alabilirsiniz
Geride bıraktığımız aylarda son zamanlarda döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler, her sektöre olduğu gibi enerji sektörüne de olumsuz olarak etki ederken yeni yıla girilmesi ile doğalgaz tüketim fiyatları vatandaşın belini büktü. Öyle ki doğalgaz faturaları çok sert yükseldi ve vatandaşlar ödemekte zorluk çekmeye başladı.

Bir ayı geçen günden fazla süredir devam etmekte olan  Rusya- Ukrayna savaşının emtia fiyatlarını arttırması ile birlikte yükselişe geçen doğalgaz fiyatlarının, faturalara tekrar zam olarak yansıyıp yansımayacağının endişesi devam ederken, vatandaşların yüzlerini bir nebze olsun güldürecek müjdeli haber devletten geldi. Bu bağlamda ihtiyacı olanlara PTT üzerinden nakit para verileceği ve doğalgaz faturalarının ödenmesinde kolaylık sağlanacağı belirtildi.

Başvurular hala devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Selçuk, doğalgaz faturası desteğinin geliştirildiğini ve mart ayı içerisinde başvuruların başlayacağını belirtmişlerdi. Hükümet yetkilileri tarafından duyurulan bu destek ödemeleri hesaplara geçmeye başladı. Doğalgaz desteği başvurularının hala devam ettiği belirtilirken ihtiyaç sahibi ailelerin başvuru yapabildiği belirtildi.

Fatura ile PTT'ye gidin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğalgaz faturası yardımı, ihtiyaç sahibi ikamet ettiği bölgenin iklim koşullarına göre değişmek ile birlikte 450- 1.150 TL aralığında hesaplara yatırılmaktadır. Vatandaşlar, isimlerine tanımlanan yardım tutarın PTT şubelerine faturaları ile giderek, fatura bedellerinden düşürülmesini sağlayabilmektedirler.

Başvuru adresleri

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden başvuru yapabildiği belirtildi. Bunun yanı sıra başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de başvuru yapabileceği aktarıldı.

https://www.haber365.com.tr/milyonlari-ilgilendiren-gelisme-herkese-1150-tl-nakit-destek-bugun-parayi-alabilirsiniz-h279148

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.