Fırıncıdan örnek davranış Ekmeği 3.5 TL'ye Değil 2.5 TL'ye satıyor...

Fırıncıdan örnek davranış Ekmeği 3.5 TL'ye Değil 2.5 TL'ye satıyor...
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir fırıncı, son günlerde artan maliyetlere inat ekmeğin fiyatında indirime gitti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Kale Mahallesinde bir fırıncı, son zamla birlikte 3,5 liraya satılan ekmeğin 5 liraya yükseltilmesine tepki göstererek ekmeğin fiyatını düşürdü. Tüm fırınlarda 3,5 liraya satılan ekmeğin fiyatını 2,5 liraya düşüren esnaf, ekmek fiyatını değiştirmeyi de düşünmüyor.

Fırıncıdan örnek davranış Ekmeği 3.5 TL'ye Değil 2.5 TL'ye satıyor...


Mahalle sakinleri ve çevre esnafı durumdan duydukları memnuniyeti dile getirirken diğer esnafların da örnek almasını istedi.

Herkesin son dönemlerde artan fiyatlardan şikayetçi olduğunu dile getiren esnaf Erkan Yalay, kimsenin vatandaşı düşünmediğini öne sürdü.


“2,5 LİRADAN VERMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Artan maliyet ve zamlara inat ekmek fiyatında indirime gittiğini belirten Yalay, “Ben şu anda devlet destekli un kullanıyorum ki çalışan konusunda da kısıtlamaya giderek ekmeğin fiyatında indirim yaptım. Devlet destekli un fiyatı böyle devam ettiği sürece ben bu fiyatı uygulamaya devam edeceğim. Şu an ekmek fiyatı 3,5 lira ama 5 liraya yükseltilmesi konuşuluyor ben ise 2,5 liradan vermeye devam edeceğim. Bu fiyattan satarken bile yevmiyemiz çıkıyor ki değişen bir şey olmuyor. Diğer meslektaşlarımızın maliyetlerinin yüksek olmasının temel sebebi fazla işçi çalıştırmasından kaynaklanıyor. Tavsiyem çalışan konusunda kısıtlamaya gitmeleridir. Çalışan sayısını azaltarak bunu indirim olarak uygulayabilirler.” dedi.


“DİĞER ESNAFLARA ÖRNEK OLMALIDIR”

Esnafa teşekkür eden mahalle sakinlerinden Sinan Özkalender, “Ekmek fiyatının 5 lira olacağı konuşulurken mahallemiz fırıncısının indirimi diğer esnaflara örnek olmalıdır. Bu pahalılıkta ekmeğin fiyatını indiren Erkan beye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.