Son Dakika Haber...İş dünyasının gözü Gaziantep'teydi... Tuncay Yıldırım: Gaziantepli ihracatçılar Türkiye’nin birer akıncı beyleridir

Son Dakika Haber...İş dünyasının gözü Gaziantep'teydi... Tuncay Yıldırım: Gaziantepli ihracatçılar Türkiye’nin birer akıncı beyleridir
Gaziantep İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Kamu ve Özel Bankaların Genel Müdürleri, sanayiciler ve banka yetkilileri katıldı.


“Gaziantepli ihracatçılar  Türkiye’nin birer akıncı beyleridir”

Gaziantepli ihracatçıların başarılarına değinen GTO başkanı Tuncay Yıldırım, “İhracat odaklı bir büyüme modeli benimseyen Türkiye ekonomisine bir ihracat kenti olarak büyük destekler sunuyoruz. 2021 yılında ihracatımızı yüzde 27.3 arttırarak 10 milyar 92 milyon 165 bin dolar olarak gerçekleştirdik. 2022 yılının 2. Ayında 1.6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı arasında 73 Gaziantepli firma var. Dolayısıyla Gaziantepli ihracatçılar Türkiye’nin birer akıncı beyleridir. Makarna, ayakkabı, dokusuz kumaş gibi birçok ürünün Türkiye’deki üretim merkeziyiz. Türkiye’de makarna üretim kapasitesinin yüzde 86’sı ayakkabı kapasitesinin yüzde 71’i Gaziantep’tedir. 250 bin kişiye istihdam sağlayan Organize sanayi bölgemizde üretim için harcanan elektrik Türkiye’deki birçok ilin elektrik tüketiminden fazladır. Ancak ekonomik düzende varlığımızı sürdürebilmek için finansman kaynaklarına ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.