Neşet Uçar’dan afet bölgesi çağrısı 'Gaziantep Afet Bölgesi İlan Edilsin'

Neşet Uçar’dan afet bölgesi çağrısı 'Gaziantep Afet Bölgesi İlan Edilsin'
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Gaziantep’te kısır çekişmenin olmamasını isteyerek, buranın afet bölgesi olması gerektiğini ve devletin zarar görenlere yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

Neşet Uçar, “Gaziantepli, Belediye Başkanlarının arasındaki kısır siyasi çekişmelerin ceremesini çekmek zorunda değil! Tüm Gaziantep milletvekillerine çağrımdır; Gaziantep Afet bölgesi ilan edilsin” dedi.


CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, kentimizde bir haftadır devam eden kar yağışının yarattığı sorunlara dikkat çekerek, kar yağışı nedeniyle maddi zarara uğrayan vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. İl Başkanı Uçar’ın açıklamasında devletin devletliğini kara günde göstermesi gerektiğinin altını çizerek, özellikle hayvanları telef olan besicilerin zararlarını karşılanmalı dedi.


CHP Gaziantep İl Başkanı, “Karın açtığı yaraların sarılması için Gaziantep'in afet bölgesi ilan edilmesi kaçınılmaz oldu. Gaziantep 1 haftadır aralıklarla yağan kara teslim olurken, çok sayıda vatandaşımız kar nedeniyle ciddi zarar gördü. Devlet afet gününde zarar gören vatandaşlarımızın zararını karşılamalı. Milletvekillerimiz TBMM’de Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklar. Valilik de hasar tespit komisyonu kurarak vatandaşlarımızın afet nedeniyle oluşan zararlarını tespit etmeli. Bu zararlar vatandaşın sırtında bırakılmamalı,devlet tarafından karşılanmalı. Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliğinin tespitlerine göre Gaziantep’te en az 49 besicinin barınak ve ahırlarının çatılarının çökmesi nedeniyle hayvanları telef olurken ayrıca pek çok besi hayvanı soğuk hava ve tedarik sıkıntısından kaynaklanan açlık nedeniyle öldü. Besicilerimiz bu kara günde yalnız bırakılmamalı. Gaziantep Valiliği süratle harekete geçerek bu konuda bir hasar tespit komisyonu kurarak hayvanları telef olan besicilerimizin zararlarının karşılanması için çalışma başlatmalı. Eski uzay çatılı pazar yerinin çökmesi sonucu araçları pert olan vatandaşlarımızın zararları da karşılanmalı. Her vatandaşımız aracına kasko yaptırmamış veya kasko içerinde doğal afet sigortası bulunmayabilir. Bu durumda olan vatandaşlarımız da tespit edilerek, zararları karşılanmalı. Ayrıca Şehitkamil İlçemiz Emek Mahallesinde bulunan eski pazar yerinin çatısının çökmesi sonucunda çok sayıda yurttaşımızın araçları kullanılamaz hale geldi. Otomobilleri pert olan vatandaşlarımızın zararı karşılanmalı. Vatandaşlarımız bu zararlarını dava açarak da giderilmesini talep edebilirler ancak bu yolla zararın karşılanması yıllar sürecektir. Vatandaşımız yargı yoluna başvurmaya mecbur bırakılmadan zararları karşılanmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.