Son Dakika...Gaziantep'te ev fiyatlarına ve kiralarına zamlar durdurak bilmiyor.Asgari ücretli vatandaş ne yapacağını şaşırdı.YORUMLARINIZ

Son Dakika...Gaziantep'te ev fiyatlarına ve kiralarına zamlar durdurak bilmiyor.Asgari ücretli vatandaş ne yapacağını şaşırdı.YORUMLARINIZ
"Gaziantep’te ev fiyatları yükselmeye devam ediyor. Uzun bir süreden beri Gaziantep’te ev fiyatları ve kiraların yüksekliğinden mustarip olan vatandaş için döviz artışına bağlı olarak yine yükselen rakamlar karşısında ev almak hayal oldu. "

Gaziantep’te son zamanlardan sonra 80 metrekarelik 2 artı 1 ev fiyatları 1 milyona dayandı. 1.5 milyonun altında 3 artı 1 dairenin kalmadığı Gaziantep’te bazı lüks daire fiyatları ise 20 milyona satışa sunuluyor. Dar gelirli vatandaş kiralık ev aradığında ise 2 artı 1 evin fiyatının 2 bin 500 lira olmasından şikayet ediyor.

FİYATLAR SÜREKLİ ARTIYOR

Gaziantep’te ev fiyatları ve ev kiraları vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. Denize kıyısı olan şehirlerde ve deniz manzaralı evlerin dahi Gaziantep’teki kadar pahalı olmadığını düşünen vatandaş 2 artı 1 kiralık daireyi 2 bin 500 liradan aşağı kiralayamıyor. Ev almaya niyetlenen vatandaş ise 80 metrekarelik 2 artı 1 daire fiyatlarının 1 milyona satışa sunulduğunu görünce ev almanın artık hayal olduğunu düşünmeye başlıyor. 20 milyona dahi ev satılan Gaziantep’te memur ya da işçi maaşı ile ev almak imkansız hale gelirken kira fiyatlarındaki artış ile de vatandaş nerede yaşayacağını ve hayatını nasıl sürdüreceğini karar kara düşünüyor.

ASGARİ ÜCRETLİ NE YAPSIN?

3 artı 1 yaşanılabilir bir daire fiyatının 2 milyon olduğu Gaziantep’te kiraların da buna bağlı olarak en az 2 bin 500 lira ile 20 bin lira arasında değişiyor olmasına vatandaş adeta isyan ediyor. Döviz kurundaki artışa bağlı olarak emlakçıların satılık ve kiralık ev ilanlarını yüzde 30 artırması ile ev almayı düşünen vatandaşlar adeta şoka uğruyor. Asgari ücretin 4 bin 250 liraya yükselmesine rağmen 2 artı 1 bir daire almak isteyen asgari ücretli bir vatandaş ancak 20 yıllık maaşını hiç harcamadan bu eve sahip olabilecek.

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Ev fiyatları ve kira fiyatları karşısında hayatlarını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli vatandaşlar bu soruna yetkililerin el atmasını ve bir çözüm üretmelerini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.