Son Dakika: Video Haber...Gaziantep'te Veliler İsyanda! Zifiri Karanlıkta Öğrenciler Okula Gidiyor!

Türkiye’de yıllardır uygulanan Yaz Saati uygulaması, öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de öğrenciler, sabahın erken saatlerinde zifiri karanlık hava okulla gidiyor. Yaz saati uygulaması hem öğrencilerin hem de velilerin tepkisine neden oldu.

Türkiye’de hükümetin aldığı  karar ile Kış Saati Uygulaması kaldırılarak Kalıcı Yaz Saati Uygulamasına geçiş yapılmıştı. 5 yıldır devam eden uygulamada, Kış Saati Uygulamasına geçiş gündemde yer almazken, uygulama öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor.

ÖĞENCİLER İSYANDA…

Gaziantep’te, 600 binden fazla öğrenci, uygulanan Yaz Saati Sistemi nedeniyle sabahın erken saatlerinde zifiri karanlık havada okula gitmek durumunda kalıyor. Velilerin ve öğrencilerin tepkisine çeken uygulamada, mağdur olan öğrenciler, uygulamanın kaldırılması isteğinde bulundular.

“ZİFİRİ KARANLIKTA YOLLARA DÜŞÜYORLAR!”

CHP  Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı video ile sabahın erken saatlerinde okula giden öğrencilerin durumunu anlattı. Kalkan, "Kalıcı saat uygulaması toplumun her kesimini özellikle öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. Çocuklarımız uykuya ve gün ışığına ihtiyaç duyduğu dönemde, zifiri karanlıkta yollara düşüyor. Şehrimizdeki Turgut Özal Ortaokulu'nda, sabahın erken saatinde bu sıkıntıya dikkat çektik” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.