Son Dakika: Adıyaman Besni-Gaziantep Karayolu Besni Çevre Yolu Projesi'nde Kepçeyle mezar taşıdılar...Olay Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne Taqşındı

Son Dakika: Adıyaman Besni-Gaziantep Karayolu Besni Çevre Yolu Projesi'nde Kepçeyle mezar taşıdılar...Olay Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne Taqşındı
Adıyaman’ın Besni ilçesinde ABesni-Gaziantep Karayolu Besni Çevre Yolu Projesi'nde kepçeyle mezar taşımaya tepki. Dozerle gelişi güzel nakil işleminin yapıldığını belirten vatandaşlar 'Yakınlarımızın bulunduğu bu mezarların bu şekide taşınması bizi üzdü' dediler

İnşaat çalışması devam eden Besni- Gaziantep Karayolu Besni Çevre Yolu Projesi'nde, ilçe mezarlığının yeri dikkate alınmayınca skandal görüntüler ortaya çıktı.


Besni Belediyesi, habersizce mezarları açarak çok sayıda ölüye ait kemik ve kalıntıyrı çöp torbalarına koyarak kepçelerle başka bir yerde kazılan derme-çatma mezarlara defnetti.

Bunu haber alan ve kendisinin de yakınlarının gömülü olduğu mezarlığa giden Avukat Selim Arpacı, hem skandal uygulamayı kayda aldı, hem de Besni Kaymakamlığı'na başvurarak çalışmaların durdurulmasını sağladı.

BÖYLE MEZAR MI AÇILIR?

Besni Belediyesi'nin iş makinelerinin mezarların üzerinde dolaştırılarak çok sayıda mezarın tahrip edildiğini belirten Avukat Arpacı şunları söyledi:

* Mezarlığa gittiğimizde gözlerime inanamadım. Çünkü, çok sayıda ceset iş makinesinin kepçesine yüklenmiş, çöp torbalarına kemikler doldurulmuştu. Tıpkı Sırpların Srebrenica'da yaptığı gibi.


* Ne dini, ne de insani kurallara uymadan yapılan bu uygulamanın sona erdirilmesini talep ettik. Eğer insanlara haber verilse, herkes kendi mezarına sahip çıkar, insanların içini acıtmayacak bir şekilde nakli sağlanabilirdi. Ama, belediye yetkilileri nedense buna gerek görmemiş.

* Kepçelerle taşınan cesetlerin videosunu Kaymakam Bey'e izlettirdiğimde, ‘Olmaz böyle şey’ diye tepki gösterdi ve çalışmayı durdurttu.

YARGIYA TAŞINDI

Belediyenin yolun mezarlığın yanından geçirilmesini kabul etmemesi üzerine konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Avukat Arpacı açıklamasını şöyle sündürdü:

* Adıyaman İdare Mahkemesi konuyu bilirkişiye havale etti. İki uzman bilirkişiden de yapılan uygulamanın Mezarlıkların Korunması Konusundaki KHK'ya aykırı olduğu, revize ile yolun mezarlık dışından geçirilebileceği yolunda rapor geldi.

* Buna rağmen yürütmeyi durdurma isteğimiz kabul edilmeyince, konuyu Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdık. Ölen insana verilen değer bu mudur? Dinimiz de, yasalarımız da mezarlıkların korunmasını istemektedir.

* Toplu katliamlarda görülebilecek görüntüleri izlediğimiz için çok üzüldük. Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.