Gaziantep'te baklava'nın kilosu 200 TL'ye Ulaştı...Ama tartışma konusu Vedat Milor'un Tweeti oldu...

Gaziantep'te baklava'nın kilosu 200 TL'ye Ulaştı...Ama tartışma konusu  Vedat Milor'un Tweeti oldu...
Gaziantepli Baklavacılardan 200 TL'ye Baklava yiyemiyen vatandaşlar ses çıkarmazken!Vedat Milor’e Gaziantepli baklavacıların büyük tepkisi “Biz pastacı değiliz, biz baklavacıyız”

Türkiye’nin ünlü gurmesi olduğu söylenen Vedat Milor, son günlerde Gaziantep Baklavasıyla ilgili yaptığı açıklamalar Gaziantepli baklavacıların büyük tepkisine neden olarak, “Gaziantep Baklavası emek işidir. Ustalık gerekiyor. Böyle, bir pastacının baklava yapamayacağını sayın Vedat Milor’un bilmesi lazım. Kendisinin anlattığı gibi hamur ve şerbet işi göz kararı ile verilir. Tartıyla verdiğin zaman baklavanın tadı ve kalitesi kaybolur” dediler.


DÜNYA’DA GAZİANTEP BAKLAVASI BİR MARKADIR

Gaziantep’teki baklavacılar, Vedat Milor’un attığı twitteki açıklamasını doğru bulmadığını belirterek, "Baklavanın yapım aşamasında modernize olacak bir durum yok. Yani bunun açılımı, yapımı, dilimlenmesi gibi. Biz ustamızdan nasıl gördüysek öyle devam ediyoruz. Bazı şeyler değişebilir ama yapımı, şekerlenmesi ve dilimlenmesinde değişme olmaz. Baklavanın yapımında değil de sunumunda değişiklik yapılabilir. Çeşit çeşit dizilebilir, ters konulabilir" ifadelerini kullandılar.

USTALAR NE YAPTIYSA, BİZDE ONU YAPIYORUZ

Gaziantepli baklavacılar ustalarından gördükleri uygulamaya devam edeceklerini ve ünlü gurme Vedat Milor’un baklava konusunda ahkam kesmesini doğru bulmadıklarını belirterek, “Biz fabrikasyon baklava yapmıyoruz. Bir çok pastane Avrupa’da tümünü özel makinelerle yaparak el emeği, göz nuru gibi olmuyor. Hiçbir zaman iyi bir pastacı ustası, baklava ustası olamaz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.