Erbakan'ın Gaziantepli Dava Arkadaşı Vefat Etti...Gaziantepli şair ve yazar Mustafa Yazgan, hayatını kaybetti.

Erbakan'ın Gaziantepli Dava Arkadaşı Vefat Etti...Gaziantepli şair ve yazar Mustafa Yazgan, hayatını kaybetti.
Milli Görüşün önemli isimlerindend....Milli Görüş Hareketi'nin önemli isimlerinden ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın eski dava arkadaşı Gaziantepli şair ve yazar Mustafa Yazgan, hayatını kaybetti.

Milli Görüş Hareketi'nin önemli isimlerinden ve merhum Necmettin Erbakan'ın eski dava arkadaşı şair ve yazar Mustafa Yazgan, yaşamını yitirdi

Gaziantepli olan Mustafa Yazgan'ın cenazesi bugün Kocaeli Karamürsel mürselpaşa camiinden ebediyete uğurlanacak.

MUSTAFA YAZGAN KİMDİR?

Şair ve yazar. 16 Kasım 1940, Gaziantep doğumlu. Asıl adı Mustafa Güner olup, Halfetîli ( Şanlıurfa) bir ailedendir. Gaziantep Dayı Ahmet Ağa İlkokulu (1951), Gaziantep Erkek Ortaokulu (1955) ve Gaziantep Lisesini (1958) bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şubesinden mezun (1963) oldu. Doktora çalışmasını aynı fakültede (1964) yaptı. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde asistan (1963-66), Diyanet İşleri Başkanlığında özel kalem müdürlüğü ve Batı dilleri çevirmenliği (1966-67), Millî Prodüktivite Merkezinde uzmanlık (1967-68), Türk Taşıt İşverenleri Sendikasında uzmanlık (1968-69), Şanlıurfa Ortaokulunda İngilizce öğretmenliği (1970-71) yaptı. Bu arada bir süre yayıncılık (1971-76), ardından Sanayi Bakanlığında ile Kültür Bakanlığında müşavirlik (1977-80) yaptıktan sonra yeniden yayıncılığa döndü. 12 Eylül 1980 askeri yönetimince tutuklanarak Ordu Dil Okulu ile Mamak Askeri Ceza evinde dokuz bucuk ay hapis yattı.1982 yılında Ankara’dan ayrılarak Karamürsel (Kocaeli)’e yerleşti. MSP’nin son genel kurulunda MKYK üyeliğine seçildi. Sonra politikadan çekildi ve tüm zamanını yazı ve yayın faaliyetlerine ayırdı.

1940'ta Gaziantep doğumlu. Asıl adı Mustafa Güner olup, Halfetîli (Şanlıurfa) bir ailedendir. Gaziantep Dayı Ahmet Ağa İlkokulu

1951  Gaziantep Erkek Ortaokulu

1955   Gaziantep Lisesini (1958) bitirdi.

Diyanet İşleri'nde Özel Kalem Müdürü ve Batı Dilleri Mütercimi, Milli Prodüktivite Merkezi'nde uzman olarak görev yaptı.

1971–76 yılları arasında yayıncılık yaptı. Sanayi Bakanlığı'nda müşavirlik görevinin ardından yeniden 1979'da yayıncılığa başladı. Kültür Bakanlığında müşavirlik yaptığı 1981 yılında çocuk yayınlarını sürdürdü.

Gazetecilik ve yazarlık yapan Yazgan, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konferans verdi.

Mustafa Yazgan'ın, birçok gazete ve dergide yazı ve şiirleri yayımlandı. Yeni Ülkü, Düşünen Adam, Adalet, Yeni İstiklâl, Büyük Doğu, Yeni İstanbul, Yeni Devir, Sebil ve Vesika gibi gazete ve dergilerde göründü.

Yazgan'ın eserleri:

Deneme-İnceleme: Mücadelemizin Diyalektiği İçinde Türkiye ve Dertlerim, İlim ve Ahlâk, İslâm ve Kâinat, Çağımızın Ana Meseleleri, Ahenk, Tuğra, Fetihname, Kurtuluş Hasreti, Semavi Dinlerde Ahlak, Allah… Ölümsüz Gerçek, Mukaddes Dava, Buhran; Monark Ütopia.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.