Son Dakika: Gaziantep Dikkat! Gaziantep'te kömürün tonu 3 Binlirayı geçti... Kömür fiyatları yeniden zamlanacak

Son Dakika: Gaziantep Dikkat! Gaziantep'te kömürün tonu 3 Binlirayı geçti... Kömür fiyatları yeniden zamlanacak
Gaiziantep'te kömürün tonu 3 Binlİrayı geçti... Gaziantep asgari ücretle yaşayan ve doğalgaz faturasıyla baş edemeciğine inanan vatandaşlar evlerinde ısınmak için soba'da yakacak olarak kömür ve tutuşturmak için odun kullanıyor...

Kış aylarında Doğal Gaz kullanılmayan bir çok pahalıktan,evde kömür ve yakacak odun sıkıntısı yaşanmaya başlandı!

Geçtiğimiz yıl tonu bin 200 liradan satılan kömüre bu yıl son 6 ayda 25 defa zam yapılması nedeniyle bir ton kömürün fiyatı yaklaşık 3 bin liraya yükseldi. Bir ton kömürün fiyatı asgari ücreti geçerken bu yıl kış  hem esnaf hem de vatandaş için çetin geçecek gibi görünüyor.

KÖMÜRÜN TONU  3 BİN TL.

Gaziantep'li asgari ücretle geçinen vatandaşlar zor geçen kış aylarında ısınmak için kömür vs aldıklarında 3 Bin tl bödemek zorunda kaldıklarını belirttiler

Üst üste gelen zamlarla kömür fiyatları yeni bir eşikte… 2022 yılında kömür fiyatının yükseltilmesinin planlandığı belirtildi. Çin, bu yıl görülen tedarik sıkışıklığı ve buna bağlı olarak, imalatçıların karşı karşıya kaldığı enflasyonist baskıların artmasının ardından, 2022 yılında uzun dönemli kömür kontratları için gösterge fiyatı yükseltmeyi planlıyor.

ZAM ZAM ZAM!

Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından, kömür ve odun fiyatları da bu yıl cep yakmaya başladı. Geçtiğimiz yıl tonu bin 200 liradan satılan kömürün fiyatı yüzde 100’ü aşan oranda artarak yaklaşık 3 bin lirayı buldu. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla Türkiye’nin birçok bölgesinde vatandaşlar yavaş yavaş hazırlıklarına başlarken Gaziantep’te ise odun ve kömür fiyatlarının yüksek olması nedeniyle hazırlıklar henüz tam başlamadı.

ESNAF ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Kentte doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, ücretsiz kömür dağıtımı ve döviz kurunun artması gibi nedenlerden dolayı odun ve kömür satışı yapan esnaf çok zor günler yaşıyor. Zamlanan odun ve kömür fiyatları cep yakarken özellikle dar gelirli ve asgari ücretle çalışanlar yüksek fiyatlar nedeniyle kara kara düşünüyor. Bir ton fiyatı 2 bin 500 TL  ile 3 bin TL arasında değişen kömüre vatandaş yaklaşamazken esnaf  satış yapamamaktan yakınıyor. Kömüre alternatif arayan vatandaş çareyi bir ton fiyatı bir 500 TL olan yerli kömür ve odun almakta buluyor.

YERLİ KÖMÜRE TERCİH ARTACAK

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte vatandaşların kışlık ısınma ihtiyaçlarını karşılamak için fiyat araştırmasına başladığını belirten sektör temsilcileri, geçtiğimiz yıla  göre odun ve kömür fiyatlarının iki katına çıktığını, bu yıl artan fiyatlardan dolayı vatandaşın tercihinin yerli kömürden yana olacağına dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.