Web Studio Web Tasarı Ajansı

Web Studio Web Tasarı Ajansı

Web Tasarım genel olarak internet üzerinden gerçekleştirilen aramalar sonucundan karşımıza çıkan her bir web sitesinin tasarımını kapsamaktadır. Daha net bir şekilde açıklayacak olursak; web tasarım hizmeti, sayfa düzeni, grafikler, renk uyumu, resimler ve bunlara uygun yazılan metin stilleri gibi sitenin görünen yüzünde bulunan bütün özelliklerin uygun kullanımını sağlayan elektronik dosyanın tümünü planlama ve düzenleme işidir. Renk, kontrast, denge ve boşlukların en doğru biçimde yerleştirilmesi işlemidir. İlgili kullanıcıların internet üzerinden web tarayıcısı yardımı ile gerçekleştirmiş oldukları aramalar sonucunda erişim sağlayabilecekleri web sayfalarının tümünü gösterme işidir. Yani kısacası ilk izlenimi belirleme işidir. “İlgili ziyaretçiler aradıkları siteyi nasıl bulacak? , Site toplamda ne kadar süre kullanılacak? , Site hangi sıklıklarda tekrar kullanılacak?” gibi soruların cevaplarını belirleme işlemi gerçekleştirilerek buna göre tasarlanır.

Başlangıçta bütün bu soru ve cevaplara uygun olan ürün prototipi tasarlanarak işe başlanır. Sonraki adımda ise web sitesinin içeriğine uygun olarak bazı düzenlemeler ve istekler doğrultusunda bir yol izlenir.

Bu iş ile uğraşan bir tasarımcı, düzen ve görünüm sayesinde gerekli uygulamaları tasarlayarak bir web sitesi üzerinde çalışmalar gerçekleştirir. Tasarlanacak olan web sitesini, sektörü ile ilgili örnekleri sayesinde en uygun görünüme getirmeye çalışır. Görünüm; kullanılacak olan renkler ve yazı tipleri gibi dahil edilen bütün konuların birbiri ile olan ilişkisini anlatan bir kavramdır. Bu ögelerin arasında sağlana uyum o web sitesinin dikkat çekmesini sağlayarak tıklanma sayısını artırır. Tasarımı üzerinde fazlaca çalışılmış ve iyi sonuçlar elde edilmiş bir web sitesi, oldukça rahat kullanım sağlar. Bu durum da fonksiyonel olmasını sağlayarak daha fazla tercih edilmesine sebep olur. Tasarlanan web sitesi amacına en uygun şekilde kullanıcılarına hitap ve hizmet etmelidir. Tasarım süreci içerisinde web sitesinin yapıldığı markanın bulunduğu sektörü yansıtacak özelliklerin kullanılması markayı fazlasıyla destekleyecektir. Kullanıcıları için iyi bir deneyim sağlayan web siteleri genel olarak temelinde kolaylık bulundurmaktadır. Kolaylık tabanlı yapılan web site tasarımlarının genel amacı, multimedya donanımı, dolaşım kolaylığı, farklı işletim sistemleri ile birlikte uyumlu çalışma, teknolojik gelişmelerin eşzamanlı biçimde takip edilerek yeni çıkarılan versiyonlara uyum sağlaması ön plandadır.

Hem masaüstü hem de mobil cihazlar için çalışabilir olan ve erişilebilirliği yüksek web siteleri tasarlamak için en yaygın ve kullanışlı yöntemler ile duyarlı ve aynı zamanda da uyarlanabilir tasarımlar yaratmaktır.

Bir web tasarım firmasının başlıca görevi, başvuru gerçekleştiren müşterisi için gerekli olan bütün verileri toplayarak o site için en uygun olacak stratejiyi belirlemektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.