Özel Haber: Türkiye ve Gaziantep'te Mahkümların Yeniden Cezaevi'ne Dönüş Izdırabı...Pandemi'de cezaevinden, eve dönüş...! Şimdi de evden, cezaevine dönüyorlar...!

Özel Haber: Türkiye ve Gaziantep'te Mahkümların Yeniden Cezaevi'ne Dönüş Izdırabı...Pandemi'de cezaevinden, eve dönüş...! Şimdi de evden, cezaevine dönüyorlar...!
Mahkümların Türkiye ve Gaziantep genelinde ilk önce 65 bin planlanan ve daha sonra 85 bin kişiye yükselerek cezaevlerinden evlerine dönüş sağlanmıştı. Ancak pandeminin azalması nedeniyle hem Türkiye, hemde Gaziantep genelindeki 1200 kişinin tekrar evlerinden, cezaevlerine dönüşlerinin başlandığı öğrenildi.

Bu arada Gaziantep'te 1200 kişinin tekrar cezaevlerine dönüşü ile ilgili büyük sıkıntılar yaşandığı ifade edilirken, bunların çoğunun " Ev yaşamlarına ve dışarıdaki yaşama alıştık. Tekrar dönüşümüz zor olacak, çünkü bizler artık kendimizi hükümlü ve mahkum gibi görmüyoruz. Tekrar cezaevine girmemiz hem bizim hemde aileremizin psikolojilerini bozacaktır. Bunun için hükümetimizin bizlerin sorununa el atmasını istiyoruz " dediler.


Gaziantep'teki cezaevlerinde kapasitelerinin iki katı suçlu bulunuyor.

Gaziantep'teki E, H ve L tipi cezaevlerinin bulunduğu ve bu cezaevlerinde 3000 dolayında kapasite bulunduğunu ancak bu cezaevlerinde yaklaşık 4500 kişinin yattığı belirtilirken, bu cezaevlerindeki koğuşlarda mahkum ve hükümlülerin bir kısmının ranzada, büyük kısmınında yer yataklarında yattıklarını, bu nedenle banyo ve tuvalet konusunda büyük sıkıntılar yaşandığı belirtildi.


Gaziantep'te hangi cezaevinde kaç kişi yatıyor ?

Gaziantep'te en eski cezaevi olan E tipinin kapasitesinin 1200 olmasına rağmen 2000 kişinin burada kaldığını, en çok sıkıntı E tipinde yaşandığı mahkumların ranzalar yerine, yataklarını yerlere serip uyudukları öğrenildi. Yine E tipi cezaevinin bitişiğinde bulunan H tipinin kapasitesinin 600 kişi olduğunu ve burdada mahkum sayısının 650 olduğu, H tipinde E tipindeki gibi yığılma olmadığı belirtildi. Ayrıc a Yavuzeli yolu üzerinde bulunan L tipi cezaevinin kapasitesinin 1400 olduğu belirtilirken E tipinde olduğu gibi 2100 mahkumun bulunduğu aynı şekilde ranza ve yatak sorunlarının yaşandığı belirtildi.

Gaziantep cezaevlerinde kaç kadın ve erkek mahkum bulunuyor ?

Gaziantep E, H ve L tipi cezaevlerinde toplam 4600 kişinin 350 kişisinin kadın hükümlü ve mahkum olduğu, bunların büyük çoğunluğununda E tipi cezaevinde yattığı bildirildi.

Gaziantep'te cezaevlerinde kaç Suriyeli var ?

Gaziantepteki E, H ve L tifi cezaevlerindeki suçluların % 12'sinin Suriyeli olduğu ve bunların 550 kişisininde çeşitli suçlardan cezaevlerinde yattığı öğrenildi.

Gaziantep'teki cezaevlerinde hangi suç türleri çoğunlukta ?

Gaziantep'teki hem Türk, hemde Suriyeli vatandaşların suçlarının genellikle 1. Sırada uyuşturucu, 2. Sırada hırsızlık, 3. Sırada Gasp ve diğer suçlarda cinayet ve yaralama olarak belirlendi.

Pandemiden eve gidenlerin dönüş sıkıntısı...!

Gaziantep'teki cezaevlerinde bin ile 1200 arasında tahminen Nisan 2020 itibarıyla evlerine dönüş için izin verildiği, yaklaşık 18 ay sonra yeniden pandeminin azalması nedeniyle cezaevlerine dönüş başladığı ve bunların 60 tanesinin kadın mahkum olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.