Karabağ Zaferinin 1.yıl anısına online konferans

Karabağ Zaferinin 1.yıl anısına online konferans
Azerbaycan’ın Karabağ’daki zaferinin üzerinden bir yıl geçmesi nedeniyle Karabağ Zaferinin 1. Yıl dönümü Konferansı online olarak gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Karabağ Azerbaycandır Türkiye Platformu Başkan Yardımcısı Caner Karakuş’un yaptığı konferansa; Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Tansü ve Azerbaycan Diaspora Bakanlığı KİAMP Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Adayı Elvin Abdurahmanlı konuşmacı olarak katıldı.

Aynı zamanda Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Genel Koordinatörlüğü ve Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme Derneği onursal üyelikleri de bulunan Doç. Dr. Tansü, konuşmasında çok uzun yıllar Ermeniler tarafından Karabağ’da yapılan Hocalı katliamı ve binlerce Azerbaycanlının Karabağ ve Laçin’den çıkarılıp sürgüne gitmeleriyle ilgili dramı çok sayıda konferansta anlattığını belirtti. Doç. Dr. Tansü, “30 yıl sonra Karabağ Zaferi’nin 1. Yıl Dönümünde Azerbaycan’ın başarısını, Türk Dünyasının bu büyük zaferini ve yakın gelecekte de Ermeniler tarafından yurtlarından muhacir durumuna düşürülmüş ve Azerbaycan’ın muhtelif şehirlerinde yaşayan Karabağlı Azerbaycanlı kardeşlerimizin yurtlarına dönüşleriyle ilgili konuşmak benim için büyük bir mutluluk” dedi.

TÜRK DÜNYASININ DA ZAFERİ


Ermenistan’ın Türklere, Azerbaycanlılara, Türk Dünyasına karşı olumsuz faaliyetlerinin en yakın tarihlisi ve en acılarından birisi Karabağ’ın Ermenistan tarafından istila ve işgal edilmesi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tansü, “Hocalı Katliamı gibi insanlık için utanç olacak sahneler yaşandı ama dünya buna seyirci kaldı. 30 yıllık bir hazırlıktan sonra Azerbaycan ordusunu modernize etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanları Merhum Haydar Aliyev ve İlham Aliyev önderliğinde, Azerbaycan Cumhuriyeti’ni bir restorasyona tabi tutup Ermenistan’ı ve Ermenistan’ın arkasındaki güçleri yenebilecek bir orduya, bürokrasiye devlet yönetimine kavuşturdu. Böylece beklenen vakit geldiğinde Azerbaycan işgal edilmiş topraklarını tek tek ele geçirdi. Karabay sadece Azerbaycan’ın zaferi değil onlarla tek yürek kalbi atan Türkiye’nin ve Türk Dünyasının da bir zaferi” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDE ÇALIŞIYORUZ


Dr. Adayı Elvin Abdurahmanlı ise Azerbaycan Diaspora Bakanlığına bağlı Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Koordinatörlüğü Koordinasyon Çemberinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dr. Adayı Abdurahmanlı konuşmasında, “Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Koordinatörlüğü’nün 12 Temmuz 2020 tarihinde Ermenistan’ın Azerbaycan’a ait sivil yerleşim şehri Tovuz iline roketli saldırıları sırasında Azerbaycan Diaspora Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Koordinatörlük, yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de geniş çaplı ve ortak projelerle İstanbul Valiliğine, Türkiye İçişleri Bakanlığına ve Azerbaycan Diaspora Bakanlığına bağlı olarak ortak Türk maneviyatı ve değerleri için farklı projeler kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde çalışmaktadır” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.