Son Dakika: Oba Makarna'dan İşçilerine Zam...Oba Makarna Alkışlanıyor...

Son Dakika: Oba Makarna'dan İşçilerine Zam...Oba  Makarna Alkışlanıyor...
Gaziantep’in en önemli firmalarından Oba Makarna, ülke olarak yaşanan mevcut ekonomik şartların zorlaşması ve yüksek enflasyon artışından dolayı tüm çalışanlarına yüzde 10’luk bir zam artışı yaptığını açıkladı.

Oba Makarna Genel Müdürü Alpaslan Özgüçlü, elde edilen  her başarıda çalışanlarının büyük katkısı olduğunu belirterek, gelinen süreçte çalışanlara bir nebze de olsa katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

Ekonomik sürecin olumsuz etkilerinden dolayı  Ekim ayı maaşından geçerli olmak üzere yüzde 10’luk bir zam artışı yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Özgüçlü, “İçinde bulunduğumuz olumsuz ekonomik şartları, Oba ailesi olarak hep birlikte aşacağımız inancı ile tüm çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yapılan bu ücret artışının fayda sağlayacağını umut ederiz” dedi.

“Çalışanlarımızın yanındayız”


Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ise, “Oba makarna birçok başarıya imza attı, bu başarılarının mimarları olan her bir çalışanlarımız bizim için çok kıymetli. İçinde bulunduğumuz süreçte ekonomik olarak onlara destek olmak istedik. Bu nedenle her bir çalışanımıza yüzde 10’luk bir zam artışı yaptık. Bu süreçte onlara bir nebzede olsa katkıda bulunduysak ne mutlu bizlere. Oba Makarna ailesi  olarak iyi günde kötü günde hep birlikte Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Ve her zaman çalışanlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Oba Makarna hakkında

“Oba Makarna, bir başarı hikayesi”
1966 yılında Gaziantep’te kurulan OBA Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş. yüksek teknolojik yatırımları ve insan sağlığına önem veren kaliteli üretimi ile sektöründe öncü bir kuruluştur. 2005 Yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınan OBA Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş. Gaziantep  4.Organize sanayi bölgesinde 110.000 m’2 açık, 65,000.m’2 kapalı alana sahip tesislerinde en son İtalyan teknolojisi ve yüksek kapasitesi ile dünya standartlarında üretim yapmaktadır. 2010 ve 2012 yılları arasında yaptığı 50.000.000 Euro’luk  yatırımlarının ardından günlük 1.500 ton buğday kırma ve 1.000 ton/gün makarna üretimi ile Türkiye’nin 1.si  Dünya’nın 2.si olarak sektörün en büyük firması olmuştur. 2017 yılında Sakarya/Hendek’ te 55 bin m2 alanda kurulu Piyale Makarna fabrikasını devir alarak bünyesine katan Oba Makarna, günlük 1.500 ton makarna üretimiyle şu anda Türkiye’nin en  büyük makarna üreticisi olmanın haklı gururunu yaşıyor. 

“86 Ülkenin rafların yer alıyor”

Başta Türkiye, Afrika, Ortadoğu, Uzakdoğu pazarı olmak üzere İngiltere, Almanya, Çin, Güney Kore, Hindistan, Ukrayna ve Kolombiya’yı içeren 86 ülkenin raflarında Oba markası ile yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bereketli topraklarında yetiştirilen %100 sert durum buğdayını kullanarak tüketicisine 40 farklı ürün çeşidi sunan Oba Makarna, entegre modern üretim tesislerinde el değmeden, en gelişmiş kontrol cihazlarıyla donatılmış laboratuvar analizleri ile hizmet vermektedir.
Hammaddelerin seçimi, deneyimli uzman kadro tarafından, ürünün kalitesini etkileyecek her faktör (buğday cinsi, hava durumu, toprak cinsi, üretimde çevreye saygı) göz önünde bulundurularak gerçekleşmektedir. Üretim partilerinden alınan örnekler, yapılan analizler, ürün izlenebilirliği ve periyodik kalite toplantıları ile her üründe, her ülkede aynı kaliteyi taahhüt eder.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde sektörel şampiyonluk ödülü Oba Food Gıda’ya verildi.
Türkiye’nin Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörünün ihracat şampiyonu olan Oba Food Gıda’nın ödülünü Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü TİM Başkanı İsmail Gülle ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan aldı.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk 1000 büyük sanayi kuruluşunun ödüllendirildiği Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’nde Oba Makarnacılık San. Ve Tic. A.Ş. adına ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, Gaziantep Valisi Davut Gül'den aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.