Kent Konseyi'nden Gar Restaurant Açıklaması...Dikkat! Gaziantep'in Geçmişi Siliniyor

Kent Konseyi'nden Gar Restaurant Açıklaması...Dikkat! Gaziantep'in Geçmişi Siliniyor
Gaziantep Kent Konseyi olarak yönetmeliğimizde belirtilen amaçlar kapsamında; Kent yaşamında, kent vizyonunun ve kentlilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmaktayız.

Kentimizin bir kültür, turizm ve gastronomi şehri olması tüm Gazianteplilerin öncelikli hedeflerindendir. Bu kapsamda son dönemlerde bu hedefe ulaşmakta sorun olacak bazı uygulamaları üzüntü ile takip etmekteyiz. Bir kültür, turizm ve gastronomi kenti olmanın gerekliliklerinin birçoğunu büyük özveri ile gerçekleştirirken tüm kent ortak akılla mücadele etmektedir. Şayet bu konuda uluslararası bir marka olmak istiyorsak bunun gerektirdiği tüm konularda amasız, eksiksiz, hoşgörü ile tüm inanç ve görüşlere saygı duyarak çalışmalıyız.

Bazı özel mekanların ruhu, yaşanmışlıklarla ilgili anı değeri vardır. Bu mekanların anı değerini oradaki yaşanmışlıklar belirler. Bu anı değerleri geçmişle, bugün ve gelecek arasında bağdır. Şehir olarak geçmiş dönemde, anı değerine sahip birçok mekanı maalesef kaybettik. Bugün aşağıda adını yazacağımız, isimlerini duyduklarında Gazianteplilerin gözlerinde anılarınıncanlandığı birçok mekan artık yok. Kırkayak kahvesi, Maarif Kahvesi, Camlı Kahve, Emirgan Parkı, Kavaklık Gazinosu, fuar alanı, Kızılay Restoran, Burç restoran, Keyvanbey Restoran, Altınçim çay bahçesi, Yeşilsu çay bahçesi vs vs…

Şehrin nüfusu 250 bin iken yukarıda saymış olduğumuz mekanlara sahip olan kentimiz, nüfusumuz 2,5 milyonu geçmişken bu mekanların sayısının artması gerekirken gün geçtikçe azalmaktadır. Şimdi bu kayıplara bir yenisini eklemek istemiyoruz. TCDD Genel Müdürlüğüne bağlı Gaziantep Gar İstasyonu içerisinde bulunan Gar Restoran’ı tahliye etmek üzere tebliğde bulunulduğunu üzüntü ile öğrendik. Söz konusu restoran, Gaziantep’in önemli bir kent hafızasıdır, 70 yıla yakın süredir kesintisiz hizmet vermektedir. Gaziantep Turizmi ve Gaziantep Gastronomisi ile özdeşleşmiş bir yapıdır. Gaziantep’e gelen misafirlerimizi gönül rahatlığı ile ağırladığımız, gelen herkesin istinasız memnun ayrıldığı, anı değeri olan özel bir mekândır.

Sadece bir restoran olarak görmenin mümkün olmadığı bu mekânın kapanması, önemli bir değerin tarihe gömülmesine, 70 yıla dayanmış bir kent hafızasının ve kentte yaşayanların anı değerlerinin silinmesine, Gastronomi Turizmi ile öne çıkan Gaziantep’imizin önemli bir lezzet durağının yok olmasına ve tabi ki Gaziantep’e gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırladığımız sayısı zaten iki elin parmaklarını geçmeyen noktalarımızdan birisinin daha eksilmesine neden olacaktır. Tüm bu saydıklarımız Gaziantep ve Turizmi için büyük bir kayıptır.

70 Yıla yaklaşan tarihiyle Gar Restoran bu şehrin hafızasıdır, ruhu olan bir mekandır. Bu ve benzeri yapıları korumak, sahip çıkmak bizim için, her Gaziantepli için bir görevdir. Bu mekanın korunması için gerekli ilgi ve yardımınızı bekliyoruz.

Bilgilerinize saygılarımızla arz ederim…26.10.2021

 

                                                                                    Dr.Samet Bayrak

                                                                         Gaziantep Kent Konseyi Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.