Son Dakika:Video Haber...Yorumlarınız...Gaziantep'te 1 kişinin asgari ücretle mucize yaşamı Gaziantep’te bir işçi bir günde neler yiyebilir?

Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden birisi olan Gaziantep’te genellikle bu sanayi merkezlerinde çalışan işçilerin çoğunun asgari ücret olan 2.850 TL aldığı ve bununlada bekar olması halinde nasıl yaşadığı merak ediliyor.

SABAH KAHVALTISINA ÇAY-SİMİT-PEYNİR
Asgari ücretli bir işçi, sabah kahvaltısında bir simit 3 TL, bir bardak çay 2 TL ve yanına alınan üçgen peynirin 1 TL olması nedeniyle toplam harcadığı para 6 TL olduğu tespit edildiği bildirildi.
ÖĞLEN YEMEĞİ NOHUT DÜRÜMÜ VE AYRAN
Yine Asgari ücretli bir işçinin öğlen yemeğinde nohut dürümü ile ayranla beslendiği zaman toplam 12 TL harcadığı öğrenildi.
AKŞAM YEMEĞİ ÇORBA VE FRANCA
İşçinin akşam menüsünde ise bir kase çorba ile bir franca yemesi halinde 10 TL ödeyeceği, buda genellikle kırsal kesimlerdeki fiyatlar olduğu ileri sürüldü.
ULAŞIM MASRAFI NE KADAR?
Gaziantep’te şehir merkezinde iş yapan asgari ücretli bir işçinin işyerine gidip gelmek için günlük ortalama 7 TL ödemesi gerektiği kaydedildi.
KİRA-ELEKTİRİK-SU-DOĞALGAZ-TELEFON VE İNTERNET ÖDEMESİ
Gaziantep’te ortalama kırsalda yaşayan bir işçinin en az 750 TL ev kirası, aylık 50 TL su parası, 150 TL Elektirik parası, 100 TL telefon faturası, 250 TL doğalgaz ve 50 TL’de internet ödemesi olarak toplamda 1350 TL ödemesi olacağı ileri sürüldü.

Not: Harici Masraflar Su içmek,Çocuğunuza Harçlık Vermek,Hastaneye Gitmek ,Çocugunuzun Okul Giderleri Gibi masraflar yazılmamıştır! Her harcama 1 kiş için haberde en alt düzeyde yazılmıştır


NASIL YAŞAYACAK?
Sabah, öğlen ve akşam yemekleri dahil toplam 30 günde bir asgeri ücretli bir işçinin 1050 TL yemek ücreti çıkarken ayrıca kira, elektirik, su, ulaşım, doğalgaz, telefon, internet gibi ödemlerine de toplam 1350 TL ödediği ifade edilirken toplam bu paranın 2400 TL’ye tekabul ettiğini ve kalan toplam 450 TL diğer ihtiyaclarını karşılaması gerektiği öne sürüldü.
450 TL İLE NE YAPACAK?
Asgari ücretli bir işçinin 2850 TL aldığını ve toplam günlük tek kişinin giderinin aylık 2400 TL olduğu tespit edilirken kalan 450 TL ilede giyinme, sigara gibi diğer giderlerini karşılaması gerektiği ve bir asgari ücretlinin de mucize bir yaşamı olduğu ortaya çıktı.

NOT: Fiyat Değerleri En Düşük Tutulmuştur....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.